'Maak van de kerstvakantie een sportvakantie'

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor Sportservice Ede is de kerstvakantie reden om flink uit te pakken met sportactiviteiten. Er is een programma voor alle leeftijden dat varieert van een wintersportspektakel in Zwembad de Peppel tot een nieuwjaarswandeling met de boswachter in de bossen rondom Ede. Het programma beperkt zich niet tot Ede. Ook in de buitendorpen is van alles te doen. Diverse sportaanbieders verlenen hun medewerking om er twee leuke en sportieve weken van te maken.

Wintersportspektakel

De kerstvakantie start op maandag 24 december met een 'Wintersportspektakel' in Zwembad de Peppel voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Zwembad de Peppel, Skivereniging de Gelderse Vallei, de Edese IJsvereniging en TROLL Nordic Sports, Reddingsbrigade Ede en de Heiduikers zullen hier hun medewerking aan verlenen en hebben een spectaculair wintersportprogramma samengesteld. Zo kan meegedaan worden met skifit en een skichallenge, er is een rolski parcours, als er ijs ligt op de ijsbaan kan er geschaatst worden, er is een sledehelling en binnen wordt een cursus wakzwemmen gegeven. Voor deze activiteit is aanmelding aan te bevelen, want er is plaats voor maximaal 100 deelnemers.

Kerstcup

In samenwerking met Welstede wordt op donderdag 27 december gestreden om de kerstcup bij een zaalvoetbaltoernooi voor meiden van 12 t/m 18 jaar. Het toernooi wordt gehouden in Sporthal de Peppel in Ede en start om 10.00 uur. Meiden die mee willen voetballen kunnen zich t/m vrijdag 21 december opgeven.

Start het nieuwe jaar gezond

Jeugd van 8 t/m 12 jaar die het jaar goed en gezond wil beginnen kan op woensdag 2 en vrijdag 4 januari meedoen met gezonde sportmiddagen. Tijdens deze middagen is er, naast het sporten, ook aandacht voor gezond en lekker eten. Daarom krijgen alle deelnemers een workshop 'gezonde traktaties maken'. Het is niet alleen traktaties maken geblazen, maar uiteraard ook traktaties eten. Op woensdag 2 januari is de activiteit op twee plaatsen, namelijk Ut Sporthuus in Lunteren en de gymzaal de Groenendaal in de wijk Veldhuizen in Ede. Op vrijdag 4 januari volgt nog een middag in sporthal de Maandereng in Ede. Alle middagen zijn van 14.00 tot 15.30 uur en vooraf aanmelden is gewenst. Er is plaats voort maximaal 30 deelnemers per keer.

Natuursprong

Donderdag 3 januari 2013 houdt Sportservice Ede weer de activiteit 'Sporten en spelen tot je groen ziet' in het speelbos aan de Weideveldseweg bij de schaapskooi op de Ginkelse Heide in Ede. Het programma is divers en omvat sport en spel, een scoutingactiviteit, hutten bouwen en een wandeling door het bos met een echte boswachter. Aan deze activiteit werken, naast Sportservice Ede, de gemeente Ede, scoutinggroep Tarcisius en Stichting Natuurcentrum Veluwe mee. Deelname aan deze activiteit kost € 2,50 en opgeven is verplicht.

Trampoline springen en zaalvoetbal in Harskamp

Ook op donderdag 3 januari is er zaalvoetbal en trampoline springen voor jongeren van 11 t/m 18 jaar. Deze activiteit is in samenwerking met gymnastiekvereniging DOTO en SV Harskamp en wordt gehouden in Sporthal de Spil in Harskamp van 13.00 tot 17.00 uur.

Sportdag voor mensen met een verstandelijke beperking

Sportservice Ede houdt op donderdag 3 januari een leuke sportdag voor mensen met een verstandelijke beperking van 10.00 tot 13.00 uur in Sporthal de Peppel.

'Vind jij het leuk om lekker actief bezig te zijn met sport en spel, dan is deze dag echt iets voor jou'. De sportdag is bedoeld voor jongeren en volwassenen vanaf 10 jaar, met een (licht) verstandelijke beperking. Het meenemen van een begeleider is verplicht.

Nieuwjaarswandeling

Tot slot houdt Sportservice Ede in samenwerking met Natuurcentrum Veluwe op vrijdag 4 januari een Nieuwjaarswandeling voor jong en oud. Een winterwandeling met de boswachter kan koud zijn, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Door te zorgen voor goede kleding en waterdichte schoenen, het wandelen zelf en de verhalen die de boswachter vertelt over de natuur vergeet men de kou. Wanneer de deelnemers na afloop van de wandeling moe maar voldaan terugkomen in het Natuurcentrum kan men onder het genot van een kop thee, koffie of warme chocolademelk nog wat napraten met de boswachter over hetgeen men gezien of gehoord heeft.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede. Kosten van de ,,nieuwjaarswandeling'' inclusief koffie, thee of warme chocolademelk zijn € 3,50 p.p.

Aanmelden

Voor veel van de activiteiten is aanmelden gewenst. Dit kan op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur bij Sportservice Ede aan de Stationsweg 109 in Ede of door te bellen met (0318) 69 25 06. Aanmelden kan ook via de website van Sportservice Ede, www.sportservice-ede.nl. Daar is tevens detailinformatie te vinden over alle activiteiten in de kerstvakantie.

Te laat met aanmelden? Probeer dan op de aangegeven locatie of er nog meegedaan kan worden. Uitzondering hierop vormt de activiteit 'Sporten en spelen tot je groen ziet'. Hiervoor is vooraf opgeven en betalen van de deelnemersbijdrage verplicht.

Als de activiteiten in een gymzaal worden gehouden moeten deelnemers gymschoenen dragen. Sportkleding of loszittende kleding wordt aangeraden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie