Grondprijzen in Ede dalen licht

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeenteraad besloot donderdagavond om de grondprijzen voor woningbouwkavels, woningen in de goedkope sector en appartementen in 2013 te verlagen. In de eerste categorie gaat dat om 2,5 procent en in de tweede om 15 procent. De prijzen van de bedrijfskavels blijven gelijk aan die van 2012.

De raadsleden van alle fracties waren het wel eens dat de verlaging van de grondprijs voor sociale woningbouw slechts een zeer kleine stap is. ,,Dit is té klein om een positieve invloed te hebben op de markt. Het moet drastisch veranderen richting een marktgerichte visie en dus leefbaarheid’’, is de mening van Sina Salim van D66. ,,Ede moet meer als regisseur optreden’’, voegde Eric Leltz van GroenLinks/PE toe. R. Görgülü van de PvdA vindt de maatregel zelfs ,,geen significante bijdrage’’, al vindt hij de trendbreuk wel goed uit te leggen.

De ChristenUnie vindt dat de gemeente Ede ,,jarenlang de markt verpest heeft’’. Jos van Heuveln: ,,Dit is niet meer dan een signaal, maar ik zie liever hoe we hier lokaal insteken om de markt te stimuleren.’’ Hillard Fredriks van het CDA denkt echter dat de rol van de gemeente niet overschat moet worden: ,,We kunnen slechts een klein steentje bijdragen.’’

Wethouder Evert van Milligen wees erop dat de dure kavels van vorige jaren de sociale woningen mogelijk maakten. En: ,,De laatste jaren is dat meer gelijk getrokken... Het gaat nu om het totale pakket, maar de mensen zijn angstig.’’

Heling telefoon

EDE - Een 23-jarige vrouw uit Ede is zaterdag in een warenhuis in haar woonplaats aangehouden wegens heling. De vrouw bood een gestolen telefoon te koop aan. Personeel van het warenhuis ontdekte dat de telefoon die de vrouw te koop aanbood gestolen was. De Edese wilde het toestel kwijt om een nieuw toestel te kopen. Gewaarschuwde agenten namen de telefoon in beslag en namen de Edese mee naar het politiebureau. De vrouw verklaarde later de telefoon voor een gering bedrag te hebben gekocht van een collega, diefstal niet realiserend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie