‘Kranten gaan gelijk deur uit’

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

,,Je raakt gewend aan slecht weer’’, zegt Gerard. ,,Al snel merkten we dat het rondbrengen beter gaat met een boodschappenkarretje. Een fiets op een standaard of tegen een boom valt snel om.’’

Trouwe bezorger van Ede Stad stopt na 16 jaar EDE - Sneeuw, wind, regen of hittegolf, het maakte Gerard en Janny van de Bospoort niks uit. De krant moest meteen de deur uit. Maar liefst zestien jaar bezorgde het echtpaar nieuwsblad Ede Stad bij 250 huishoudens in de Maandereng. Nu zetten ze daar - toch een beetje met pijn in het hart - een punt achter.

Nadat de Edenaar als medewerker van de Nederlandse Spoorwegen met de vut ging, leek kranten bezorgen hem wel wat.

,,Je houdt zo contact met mensen in de buurt. Buiten maak je even een praatje, vooral in de zomer natuurlijk’’, vult zijn vrouw Janny aan. Ook zij bracht duizenden kranten rond. Als het haar een woensdagmiddag een keer niet uitkwam, was haar man niet te beroerd dit over te nemen. Bovendien stonden hun kinderen Gerda en Martien in de starthouding om bij te springen.

Nee, nooit werd een adres overgeslagen. En het stak als er een klacht kwam (,,Ik heb de krant niet gehad’’), zeker als naderhand bleek dat mensen de krant verwarde met dat andere lokale blad.

,,En als het heel slecht weer is, doe je er gewoon iets langer over.’’

Het echtpaar Van de Bospoort begrijpt niet dat sommige bezorgers hun verantwoordelijkheid niet goed nemen.

,,In het ergste geval vind je een stapel ergens in de bosjes. Waar ben je dan mee bezig? Ik vind dat ouders verplicht zijn hun kinderen in de gaten te houden. Als ze voor 200 kranten met een kwartier weer thuis zijn, klopt er iets niet, toch?’’

De trouwe bezorgers lezen zelf Ede Stad grondig en vinden het ,,een hele gezellige krant’’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie