Bedreiging met mes

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

u vervolg van pagina 3

,,Bestemmingsplannen hebben geen kleur, niet van christenen, humanisten of islamieten. Hier gaat het om de wijziging van industriële naar een maatschappelijke bestemming. Stedenbouwkundig moeten we meedenken. Het bestuur van de moskee heeft hier een verantwoordelijke taak en dat kunnen ze’’, aldus fractievoorzitter Jaap Boot.

De SGP hield het bij een stemverklaring: ,,Onze partij wil het christelijk geloof bevorderen dat draait rond het verlossende werk van Jezus Christus. Instemmen met een plek voor een moskee staat daar haaks op. Tegelijk hebben we te maken met de vrijheid van godsdienst dat in de grondwet staat. Daardoor is het moeilijk voor onze partij. We hebben besloten toch tegen te stemmen’’, aldus Nico van der Poel.

Opvallend was dat twee handen uit de staatkundige gereformeerde partij niet omhoog gingen bij de stemming over dit onderwerp: die van Cornelis Mosterd en Arnold Versteeg. ,,Dat heb je goed gezien. Dit schuurt’’, aldus Versteeg naderhand. ,,Want we maken zelf natuurlijk ook gebruik van de godsdienstvrijheid en dat vinden we heel veel waard. We hebben er onderling in de fractie redelijk over gediscussieerd.’’

EDE - Een 45-jarige Edenaar is maandag ingesloten voor bedreiging. De man zou bij overheidsinstelling UWV, aan het Raadhuisplein een beveiligingsmedewerker met een mes hebben bedreigd. De meldkamer stuurde omstreeks 12.15 uur surveillerende agenten naar de overheidsinstelling. De 45-jarige Edenaar was daar eerder op de dag ook geweest. De beveiligingsmedewerker weigerde hem toen de deur omdat hij zich vervelend opstelde. Toen de man ’s middags terugkwam, bedreigde hij de beveiliger met een ,,flinke dolk”. De medewerker wist de man te overmeesteren, pakte het mes af en waarschuwde de politie. Die heeft hem overgenomen en meegenomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie