Schop mag grond in voor Nieuwe Landgoed

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeenteraad stemde donderdag in met het aangepaste plan voor de bouw van Het Nieuwe Landgoed. ,,Het is uniek dat dit nu nog kan’’, meent wethouder Marije Eleveld. ,,We hopen dat de bouw eind 2013 kan beginnen.’’

John Wijsmuller van D66 wees nog even fijntjes op de voorgeschiedenis, waar ‘Brussel’ en de crisis roet in het eten hadden gegooid van de prestigieuze ‘Toscaanse Heuvel’, waarvan zijn partij nooit een voorstander was geweest. Inplaats van een fiks voorzieningencomplex en appartementen over de N224, komt er nu een fietstunnel om de verbinding tussen de wijken Veldhuizen en Kernhem te realiseren. Een uitgekleed plan dus, terwijl de voorzieningen als een medisch centrum, een kinderdagverblijf en een paar winkels aan de noordkant aan de Kernhemzijde zullen verrijzen. In dit kader pleitte Dick de Groot voor een andere naam: Het Nieuwe Kernhem.

De tunnel was aanleiding voor de meeste gesprekstof. Een haakse hoek zou sociale onveiligheid in de hand werken. ,,Het wordt een grote onderdoorgang met veel licht, maar we hebben er aandacht voor’’, reageerde Eleveld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie