Opening jongerencentrum LinQed

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Jongerencentrum LinQed aan het Kuiperplein in Ede is vrijdag officieel geopend door wethouder Marije Eleveld. Er was een avondvullend programma voor jong en oud met onder andere een deejay en diverse acts.

De hoofdact van de avond was deejay Alvaro. Daaraan vooraf waren dansschool Beyond Basic, SRK dans showcase en singer-songwriter Robbert Meijer van de partij. Verder waren er optredens van twee lokale bands Stereo Fools en Vienna Aesthetics en lokale deejays D-Wes, SX en Mixteazer. Veel buurtbewoners en jongeren uit onder meer Ede-centrum kwamen kijken. Zij genoten van een hapje en drankje terwijl deejay Jesse voor de welkomsbeats zorgde.

In september heeft LinQed haar deuren geopend. Het gloednieuwe jongerencentrum staat in het teken van talentontwikkeling van jongeren. LinQed, (Engels uitspreken en vertaald als 'verbonden') is een samenwerkingsverband tussen Welstede, Cultura en Sportservice Ede.

Opnamestudio

Het is de bedoeling dat er in LinQed diverse faciliteiten beschikbaar zullen zijn voor jongeren. Zo zal er bijvoorbeeld een heuse opnamestudio worden gebouwd. Deze studio kan worden gebruikt voor het opnemen van muziek. Ook is er ruimte voor toneel en/of theater. Dit sluit goed aan bij het concept van Welstede waarbij het ontdekken en stimuleren van talenten van de jongeren centraal staat.

LinQed zal de vaste thuisbasis zijn voor het Leerwerkteam Ede-West. De teams zullen activiteiten gaan organiseren en actief betrokken zijn bij de jongeren in Ede-centrum. Vrijwilligers die meewerkten aan de opening deden dat uit naam van LinQed, The Mixxx fun & party rent, Planet Vibes en LGV Event Support.

foto:

Deejay Jesse Veldhuizen was een van de DJ's die de platen mocht warmdraaien voor hoofdact Alvaro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie