Geld voor carpoolplaats bij Kernhem

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente Ede 150.000 euro voor de aanleg van een carpoolplaats bij Kernhem. Dit is het gevolg van het feit dat het Rijk de provincie Gelderland 2,5 miljoen euro heeft toegekend om knelpunten in de luchtkwaliteit aan te pakken, onder meer voor de regio Food Valley, waar de gemeente Ede onderdeel van uitmaakt.

Samen met regionale partners Stadsregio Arnhem Nijmegen, regio Rivierenland, regio Food Valley en de gemeenten Harderwijk en Doetinchem heeft de provincie daarvoor tien projecten voorgedragen bij het Ministerie. Alle ingediende projecten zijn door het rijk gehonoreerd, zodat de regionale partners aan de slag kunnen met de uitvoering.

Het Rijk stelt deze subsidies beschikbaar in het kader van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL), waarin partijen in Gelderland plannen en maatregelen hebben geformuleerd om de luchtkwaliteit te verbeteren. De projecten worden utigevoerd op fifty-fifty basis: half rijksgeld, half eigen co-financiering. Voor eind 2014 moeten de projecten daadwerkelijk uitgevoerd zijn. In dit programma werken het rijk, provincies en gemeenten samen om aan de Europese grenswaarden voor fijn stof en stikstofdioxide te voldoen. Het resultaat is een betere luchtkwaliteit en dus minder effecten op de gezondheid en het veiligstellen van ruimtelijke ontwikkelingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie