'Met zo'n ontvangst voel ik me voor heel even koningin'

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Het jaarlijkse ontmoetingsfeest van Netwerk Dien je Stad werd vorige week gehouden. Vierhonderd gasten uit de samenleving kwamen met elkaar beleven wat samenleven in Ede inhoud. Het thema was 'netwerkversterking'. Mensen met verschillende achtergronden en culturen zaten bij elkaar aan tafel en gingen de verbinding aan.

Wethouder Breunis van der Weerd kwam op een ouderwetse bakfiets binnen en opende het ontmoetingsfeest met een inspirerende toespraak. Hij was onder de indruk van de warme en feestelijke entree van de feestzaal bij het ROC A12. Het zag er prachtig uit en je voelt je dan ook echt welkom, vertelden verschillende gasten. Een Surinaamse mevrouw vertelde: ,,Met zo'n ontvangst voel ik me voor heel even de koningin''.

De ingang was dan ook sprookjesachtig: vuurbakken, verlichte kerstbomen, met daartussen studenten in Moeder Theresa's- en Charles Dickens- kostuums die hartjes uit deelden, een jongleerder, vuurspuwer en muzikanten met vrolijke muziek.

Verschillende hulpontvangers kwamen binnenrijden op hun scootmobiel. Studenten van het ROC A12 en de CHE verwelkomden de gasten met een heerlijke cocktail. Gezinnen uit diverse culturen zochten een plekje aan de gezellig aangeklede tafels. Mensen ontmoetten elkaar, namen de tijd voor een gesprek, waren aan het netwerken en genoten van de creatieve bijdragen vanaf het podium. Tijdens de avond werd zichtbaar hoe groot de behoefte is om elkaar te ontmoeten en om iets te delen van je leven met een ander.

Partners

Partners als Woonstede, de Rabobank en de Gemeente Ede waren aanwezig bij het ontmoetingsfeest. ,,Het is mooi dat we onze partners op zo'n avond heel concreet kunnen laten zien wat zij mogelijk maken. We zien ernaar uit om het in het komende jaar verder te bouwen aan Netwerk Dien je Stad'', aldus Eelke Dekens.

Gedurende de avond konden de aanwezigen kiezen uit een Chinees-, Mediterraans- en een Hollandsbuffet, gevolgd door een uitgebreid dessertbuffet. Verder was er een optreden van cabaretier Tim Zingt en verschillende speeches, waaronder van een van de vrijwilligers. Op het nummer 'Droom Durf Doe en Deel' van Marco Borsato werden de gasten verrast door een spontane polonaise. Hiermee kwam er een einde aan een geslaagd Ontmoetingsfeest. De gasten vertrokken met een kleine attentie met het doel om deze aan iemand anders uit te delen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie