Partijen: ‘Thuislozen in de kou?’

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

Straatpastor Max Paans bestempelt het gemeentelijk beleid met betrekking tot dak- en thuislozen als: ‘de gemeente laat dak- en thuislozen aan hun lot over’. E. ten Holte, directeur bij Stichting Verslavingsreclassering (SGV), pleit op twitter voor dagopvang voor verslaafden. Dit bericht is geretweet door boa’s uit Ede.

EDE - Het CDA en de SGP hebben een maand geleden aandacht gevraagd voor dak-en thuislozen en vragen zich in Ede opnieuw af of deze categorie burgers in de kou staat.

Meet-inn

Bestaande mogelijkheden voor deze doelgroep zijn alleen het pension Leger des Heils (nachtopvang) en overdag wekelijks enkele dagdelen bij inloop Meet-inn. Johanitter Opvang bijvoorbeeld richt zich niet op genoemde doelgroep. Omliggende gemeenten zoals Apeldoorn en Amersfoort hebben reeds dagopvang.

In de achterliggende weken is bekend geworden dat de doelgroep bestaat uit een harde kern van 25 personen, met daaromheen een rand van 60 personen. Zeker met dalende temperaturen is/wordt deze problematiek actueel/nijpender.

Als het gaat om het minimabeleid stelt het college terecht ‘dat niemand door het ijs mag zakken’. ,,Maar zo vinden wij, we kunnen ook niemand in de kou laten staan’’, aldus Willemien Hasselaar (CDA) en Arnold Versteeg (SGP).

De twee raadsleden van de confessionale fracties vragen zich dingen af. Is er inderdaad sprake van opjaagbeleid? Verslaafden worden op de bon geslingerd en moeten hun heil ergens anders zoeken… Is er in de afgelopen jaren overleg geweest met straatpastor Paans? Zo ja, wat voor resultaat heeft dit opgeleverd? Kan het college nog dit jaar een notitie naar de raad sturen waarin u in gaat op deze problematiek met de visie op dagopvang, (trajecten voor) onvrijwillige dak- en thuislozen, grootte van de doelgroep? Wat kan het college met maatschappelijke partners op korte termijn doen om deze doelgroep effectief te helpen?

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie