Ongeval met auto op kruising

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Een 18-jarige fietsster uit Ede kwam vrijdagmiddag op de Kerkweg in haar woonplaats ten val omdat ze moest uitwijken voor een van links komende onbekende automobilist(e). De vrouw raakte hierbij lichtgewond en haar fiets raakte beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij de opsporing van de automobilist(e).

De Edese fietsster reed omstreeks 17.00 uur op de Kerkweg in haar woonplaats, een rij wachtende auto’s aan de rechterzijde voorbij. Plotseling trok uit het niets een grijze auto zonder richting aan te geven, uit de rij op en sloeg rechtsaf de Prins Hendriklaan in. De automobiliste reed tegen de linkerknie van de Edese aan. Het slachtoffer week uit naar rechts, waardoor zij tegen een stoeprand aan kwam en viel.

Volgens het slachtoffer moeten er getuigen van het ongeval zijn geweest die meer weten. Bent u één van deze getuigen? De politie komt dan graag in contact met u via 0900-8844.

EDE - De politie is op zoek naar de onbekende automobilist die woensdagochtend 12 december een 30-jarige fietser uit Bennenkom op de Maanderbroekweg in Ede heeft aangereden.

De Bennekommer kon ternauwernood overeind blijven. Hij liep geen verwondingen op, maar zijn fiets raakte beschadigd.

De Bennekommer deed zaterdagochtend 15 december aangifte van de aanrijding. De man was op woensdag 12 december omstreeks 09.30 uur aangereden door een bordeauxrode Volkswagen Vento. De automobilist zou kort na de aanrijding wel hebben afgeremd, maar ging er vervolgens vandoor zonder zich om het welzijn van de Bennekommer te bekommeren. Het slachtoffer zou nog met zijn fietsverlichting naar de automobilist hebben geseind, maar dit mocht niet baten.

De automobilist verdween uit het zicht en liet het slachtoffer met een beschadigde fiets achter.

De politie is op zoek naar deze onbekende automobilist(e). Bent u getuigen geweest van deze aanrijding?

Misschien bent u zelf de automobilist en heeft u er geen idee van de impact van de aanrijding? De politie komt dan graag in contact met u via 0900-8844.

EDE - Op de kruising van de Molenstraat met de Raadhuisstraat in Ede is zaterdagochtend een automobilist gewond geraakt nadat hij tegen een verkeerslicht was gebotst. De man was vermoedelijk kort daarvoor onwel geworden achter het stuur.

Het slachtoffer, een 34-jarige Edenaar, werd na een melding omstreeks kwart over tien versuft en met een flinke hoofdwond achter het stuur aangetroffen. Buiten de auto stond zijn tienjarige dochter, die weliswaar flink geschrokken was maar ongedeerd. Volgens het meisje was haar vader tijdens het rijden niet lekker geworden, waarna hij tegen een verkeerlicht was gebotst.

De Edenaar is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

Wel zal er een onderzoek worden gelastbij het CBR naar de geschiktheid van de Edenaar om auto’s te besturen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie