'Service voor de Wijk' in Ede verlengd

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Edese project Service voor de Wijk wordt ook volgend jaar voortgezet. Inwoners van de gemeente Ede kunnen volgend jaar weer dienstencheques kopen om klussen in en om het huis te laten doen. Dit werk wordt gedaan door uitkeringsgerechtigden die werkervaring opdoen of een tegenprestatie voor het verkrijgen van de uitkering leveren.

Inwoners van Ede kunnen dienstencheques kopen bij het Servicepunt in winkelcentrum De Lindenhorst. Zij kunnen daar ook terecht met vragen over Service voor de Wijk. Het Servicepunt is ook telefonisch te bereiken op telefoonnummer 06-51075224. Meer informatie is ook te vinden op www.servicevoordewijk.nl

Dicht bij huis

Het college van burgemeester en wethouders wil volgend jaar verder onderzoeken of Service voor de Wijk een goede basisvoorziening voor inwoners kan zijn. Als onderdeel of aanvullend op WMO-voorzieningen. De gemeente doet dit samen met partners als De Medewerker, Permar, Woonstede en zorginstellingen als Vilente en Opella.

Voorziening

Service voor de Wijk levert diensten dichtbij mensen in de wijk en is een voorziening die inspeelt op de vraag van inwoners. Dit past bij de nieuwe plannen van het kabinet, die niet langer uitgaan van een aanbod of een recht, maar wel een voorziening, waar mensen al dan niet gebruik van kunnen maken. Dit gaat gepaard met een korting van 75 procent op het budget voor hulp bij het huishouden op basis van de WMO. Gemeenten krijgen alleen nog geld voor het opzetten van een basisvoorziening voor de mensen die het echt niet zelf kunnen regelen.

Najaar

Volgend najaar wil het college helderheid bieden of het project Service voor de Wijk die basisvoorziening in de wijken kan zijn en waar de uitvoering van het project weggelegd kan worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie