Hotze Tette Hofstra bij BSV weer op kop

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM _ De tweede ronde van de bekercompetitie heeft bij de Bennekomse Schaakvereniging BSV ook geen verrassingen opgeleverd. Wel een aantal mooie duels, waarbij soms de uitslag juist de andere kant op viel dan op het oog verwacht.

Geen twijfel bij de uitslag van het duel tussen Jaap Nugteren en Hotze Tette Hofstra. Heel goed gaf Nugteren partij en hij hield het meer dan veertig zetten vol. Toen was er echter geen kruit meer gewassen tegen het geweld van de bekerkampioen. Ook in de partij tussen Noël Bovens en Rinus van der Molen liep alles volgens het boekje van schaakkracht. Bovens kwam de stelling van zijn tegenstander binnen, had een opgerukte pion en telde Van der Molen uit.

Een flinke partij vechtschaak bij Bert Duijker en Cock Struijk. De laatste stond voor het oog van het publiek niet slecht. Echter tastte Duijker uiteindelijk toch toe en bereikte door de winst een plek bij de laatste acht. Dat lukte ook Rini Kreeft, die opnieuw won van Teun Alting. Beiden produceerden een mooie partij, waarbij Alting licht voordeel hield. Tot hij pardoes zijn dame in liet staan. En die verdween spoorslags in de doos van Kreeft. Ook René Bakker en Gary Dinsbach speelden een echt bekerduel. Scherp en telkens proberend de ander pootje te lichten. Bakker trok uiteindelijk aan het langste eind.

Omdat de uitslagen van de beker meetellen in de puntentelling van de interne competitie, kwam er een nieuwe leider. Want, koploper Teunis Bunt kwam in de interne tegen Martijn Pauw niet verder dan remise en mocht daarover ook nog niet mopperen. Hotze Tette Hofstra profiteerde van het puntenverlies en heroverde door zijn bekerwinst de eerste plaats. Noël Bovens schoof ook een plaatsje op en staat nu tweede nu is nu tweede. Toch enigszins verrassend is Rini Kreeft doorgeschoven naar de vierde plek. Dit ten koste van Martijn Pauw. Sterkste stijger is Bert Duijker. Hij ging van plek negen naar de zesde plaats.

Ed de Beule vijzelde zijn puntentotaal en zelfvertrouwen wat op door te winnen van Jan Wouters. Een heel mooie zege behaalde Hans Gillet. Hij versloeg Harry Verhoef. Ook Dick Brehen had een prima avond. Hij zegevierde over routinier Ton Suuring, behaalde het vijfde punt in zes partijen en steeg daardoor liefst vijf plaatsen. Hij staat op de 22e plek.

Uitslagen beker

Bert Duijker - Cock Struijk 1-0, René Bakker - Gary Dinsbach 1-0, Noël Bovens - Rinus van der Molen 1-0, Jaap Nugteren - Hotze Tette Hofstra 0-1, Martin Markering - Gerrit Drenth (14 januari 2013),

Rini Kreeft - Teun Alting 1-0, Jaap Donkelaar - Martijn Pauw (14 januari 2013) en Wim Thieme bye

Uitslagen interne

Bunt - Pauw remise, Wouters - De Beule 0-1, Van Dijk - Thieme 0-1, Verhoef - Gillet 0-1, Brehen - Suuring 1-0, Drenth - Van der Schaaf remise, Marinus - De Rave 0-1, Hooft - Bonsma 1-0, Jurg - Rijken 0-1, G. Bakker - Smit remise.

Stand op kop na 13e ronde

1. Hotze Tette Hofstra 497,0

2. Noël Bovens 475,3

3. Teunis Bunt 466,2

4. Rini Kreeft 406,0

5. Martijn Pauw 385,5

6. Bert Duijker 372,7

7. Jaap van Donkelaar 368,0

8. Ed de Beule 366,7

9. Chris van Oosterwijk 362,8

10. Cock Struijk 303,0

11. Jan Wouters 296,3

12. Rinus van der Molen 291,5

Foto's:

001: Jan Wouters (rechts) kijkt al zorgelijk in het duel met Ed de Beule.

Het zou niet goed aflopen.

002; René Bakker (rechts) won na een mooi gevecht van Gary Dinsbach.

003: Wim Thieme vijzelde zijn puntentotaal wat op door een zege op Kees van Dijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie