Tweede TEDx-Ede in de maak

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - TEDx-Ede, het eendaagse innovatie-evenement dat dit jaar voor het eerst in Ede werd gehouden, krijgt een vervolg in september volgend jaar. Het evenement wordt door de nieuwe organisatie groter opgezet. ,,We zijn in gesprek met een locatie waar we vierhonderd bezoekers kwijt kunnen."

door Boy Imminck

Het idee achter TEDx komt overwaaien uit de Verenigde Staten, waar TED staat voor Technology, Entertainment en Design. De eerste editie van de Edese versie, met als thema 'Next Generation', vond in september plaats in Cultura. Tijdens het evenement spraken bekende Nederlanders en regionaal bekende sprekers onder meer over actuele vraagstukken en innovatieve ideeën.

Nieuwe organisatie

Ondanks dat de eerste editie met honderd bezoekers niet was uitverkocht, noemde mede-organisator Michel Berendsen het destijds een ,,succesvol verlopen" evenement. Twee van de bezoekers in Cultura waren de nieuwe organisatoren, Arjen Droog en Mariska van Dasselaar uit Ede. ,,We hebben elkaar op het evenement voor het eerst ontmoet. Toen bekend werd dat er plekken in de organisatie vrijkwamen, hebben we niet lang getwijfeld", zegt Droog. ,,Ik raakte erg enthousiast en geïnspireerd door TEDx-Ede en hoopte toen al dat er een tweede editie zou komen. Nu ben ik daar met Mariska zelf verantwoordelijk voor."

Uitbreiding

,,Na de eerste editie is er een soort TED-gemeenschap ontstaan in en rond Ede", meent Droog. ,,Het heeft aan naamsbekendheid gewonnen en er wordt momenteel zoveel over gesproken dat wij inzetten op een veel groter evenement." De volgende editie moet zo'n vierhonderd bezoekers naar Ede trekken. ,,Zoals elke organisatie van een TED-evenement moesten ook wij een licentie aanvragen bij TED in de Verenigde Staten. Inmiddels hebben we toestemming om het in Ede te houden. We blijven het hier doen, maar willen wel publiek in een groter gebied aanspreken. Daarom wordt het thema 'Big ideas inspiring The Valley', verwijzend naar de Gelderse Vallei. Er zijn al enkele locaties in beeld, maar de definitieve TEDx-Ede locatie voor volgend jaar hopen we binnenkort bekend te maken", aldus Droog.

Datum

Een precieze datum voor de tweede Edese editie van het Amerikaanse evenement heeft de organisatie nog niet bepaald. ,,We hebben een richtdatum en die ligt begin september. Als organisatie richten we ons de komende periode op het vinden van bedrijven die ons willen ondersteunen. Ook gaan we op zoek naar interessante sprekers. Net zoals dit jaar zoeken we naar de mix van regionale, maar ook een stuk of vier landelijke bekende sprekers."

Meer informatie op www.tedxede.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie