DB Schenker Kerstwedstrijd

27 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Zwembad De Peppel in Ede was dit jaar opnieuw de locatie waar 16 zwemverenigingen om de medailles streden in het teken van de DB Schenker Kerstwedstrijd. Zwemverenigingen uit heel Nederland waren zaterdag naar zwembad De Peppel gekomen voor de DB Schenker Kerstwedstrijd. Deze wedstrijd staat bekend om zijn gezellige sfeer. Dit jaar deden 214 zwemmers en zwemsters mee, een nieuw record in de geschiedenis van deze wedstrijd! Bijna 60 vrijwilligers hielpen mee om deze wedstrijd te organiseren.

DB Schenker had voor deze gelegenheid een speciale badmuts laten maken. In willekeurige volgorde waren de volgende verenigingen aanwezig: BZ&PC uit Bodegraven, De IJsselmeeuwen uit Zutphen, De Kempvis uit Spijkenisse, De Rijn uit Wageningen, DWV uit Doesburg, GoSwim uit Houten, Noord Veluwe uit Wezep, OZ & PC de Warande uit Oosterhout, RZC uit Renkum, SBC2000 uit Breda, Trivia uit Groningen, WS Twente uit Delden ZPCH uit Hoofddorp, ZC Zeist uit Zeist en natuurlijk zwemvereniging De Vrije Slag uit Ede die verantwoordelijk was voor de organisatie.

De DB Schenker Kerstwedstrijd munt uit in gezelligheid en sfeer. Dat begon al bij de opening. De officials liepen onder applaus van de aanwezigen hun ronde langs het badwater begeleidt door sfeervolle kerstmuziek. Voorzitter van DVS Jan-Peter Stolte verwelkomde de zwemmers en ereleden aan het bad namens de zwemvereniging De Vrije Slag en haar stersponsor DB Schenker.

Daarna begon het serieuzere werk onder vakbekwame leiding van hoofdscheidsrechter de heer Jan Roodzant, daarin bijgestaan door 36 officials. Alle zwemmers zwommen 4 wedstrijden van 50 meter, te beginnen met de vlinderslag, vervolgens de rugslag, schoolslag en tot slot de vrije slag. In totaal zijn meer dan 140 medailles verdeeld. Dankzij een uitstekende organisatie startte de wedstrijd rond 16.00 uur en eindigde met een estafette rond 19.30 uur. Een flinke tijdsspanne, die gelukkig werd verlicht door diverse kersthapjes, waaronder kerstkoeken en gezonde vruchtendranken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie