Speuren door centrum

27 december 2012 om 00:00 Ondernemend

EDE - Karin de Grip van Simply Yoga gaat vanaf januari 2013 het aantal Iyengar Yoga lessen in Ede verder uitbreiden.

Iyengar Yoga is een actieve vorm van Hatha Yoga, en bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama),,Wat deze yoga bijzonder maakt, is precisie, het doorwerken en het steeds verder verdiepen en verfijnen in de yogahoudingen”, aldus oprichtster en docente Karin de Grip (37).

,,In de praktijk betekent het actief aan het werk op de yogamat, met gebruik van allerlei hulpmiddelen zoals blokken, bolsters, riemen en stoelen zodat de houdingen voor iedereen toegankelijk worden’’, meent De Grip. ,,Dat is zeker in het begin pittig en uitdagend. Maar al snel werpt dat zijn vruchten af. Helder, precies, compleet. Dat is de Iyengar yoga methode voor mij. Het beoefenen van asanas en pranayama geeft balans, stabiliteit, helderheid en kracht voor het dagelijks leven. De beoefening geeft steeds weer nieuwe inzichten, in lichaam en geest. Het fascineert en inspireert, en dat hoop ik over te brengen in mijn lessen.”

Sinds de start in Wageningen in 2011, blijkt deze vorm van yoga goed aan te slaan, zegt De Grip. ,,De gedegen techniek en het no-nonsense karakter van Iyengar Yoga spreken aan en mensen ervaren de positieve effecten. Tegelijkertijd biedt het genoeg uitdaging en ontspanning. Het is niet voor niets de meest beoefende vorm van yoga ter wereld.”

De Grip heeft inmiddels een trouwe groep Iyengar yogabeoefenaars in zowel Wageningen en Ede. Gezien de vele interesse, is er ruimte voor verdere uitbreiding in Ede. Vanuit een professionele studio aan huis op de Enka start De Grip een nieuwe les op de donderdagavond. Momenteel is er ook nog ruimte bij de vrijdagochtendles in Wageningen. Daarnaast worden er in 2013 regelmatig themalessen en workshops georganiseerd. Op zondag 6 januari 2013 is er een Nieuwjaars Yoga Workshop, in samenwerking met een bevlogen collega ondernemer die heel graag kookt, Laura.Kookt! Aanmelding voor de workshop is nog mogelijk. De lessen in Wageningen zijn op woensdagavond (20.00-21.30 uur) en vrijdagochtend (9.00 - 10.30 uur); in Ede (Enka) op dinsdagavond en donderdagavond (20.00 - 21.30 uur, vanaf 8 januari 2013).

u Voor meer informatie en aanmelding: Karin de Grip, www.simply-yoga.nl, tel: 06.26990345 of email: info@simply-yoga.nl.

EDE - Twee ondernemers uit Ede-Centrum hebben voor de kerstvakantie samen een leuke speurtocht uitgezet voor kinderen en hun ouders!

Tot en met zaterdag 29 december worden in een aantal winkeletalages in Ede-Centrum nummers getoond. Noteer het nummer met daarbij de naam van de winkel waar het nummer aangetroffen wordt.

Het precieze ‘hoe en wat’ zal vanaf 26 december op de website www.edecentrum.nl te lezen zijn bij ‘centrum info’. Uit de goede inzendingen wordt een winnaar bekend gemaakt, die zeker met een leuke prijs bedacht gaat worden.

Op de vraag ‘waarom deze speurtocht’ antwoorden Sara Kakebeen van Sari Marijs en Tim Gruppe van Bagels&Beans beiden dat het een leuke reden is om tijdens de sfeervolle dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw nog eens een rondje door ons mooie centrum te maken.

Inzendingen kunnen per mail naar: bm@edecentrum.nl of gebracht worden bij SariMarijs of bij Bagels&Beans.

‘Vergeet vooral naam en telefoonnummer/emailadres niet te vermelden’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie