Varias verzekert van fiets tot boortoren

27 december 2012 om 00:00 Ondernemend

Heel veel mensen weten dat volgens haar niet. ,,Iemand die een aanrijding heeft gehad, die veroorzaakt is door een derde, kan altijd kosteloos een advocaat inschakelen. Als de aansprakelijkheid vastligt, wordt dat altijd betaald door de tegenpartij. Voor je toekomst kun je als het gaat om inkomstenderving of aanpassingen in en om huis heel veel ondervangen.”

EDERVEEN - ,,Heel veel mensen weten niet waar zij recht op hebben.” Woorden van Marjan van Riessen van verzekeringskantoor Varias, dat méér dan alleen verzekeren is. ,,Iemand die mishandeld is en daardoor blijvend letsel heeft, kan gebruik maken van schade op grond van geweldsmisdrijven.” door Jan de Boer

Het doet de in Lunteren wonende Marjan van Riessen goed dat zij haar klanten alternatieven kan bieden. ,,Ik richt mij met name op schadeverzekeringen.” Doordat iedereen in Nederland vóór 1 januari 2013 de zorgverzekering kan veranderen, heeft zij het momenteel erg druk. ,,Mensen stemmen die verzekering meer en meer af op wat zij volgend jaar nodig hebben. De mensen zijn er bewuster mee bezig, ja. Zij letten er meer op en zijn veel alerter. De mensen zoeken - als zij de lopende verzekering opzeggen - meteen iets nieuws.”

Een heleboel verzekeraars passen ook per 1 januari hun tarieven aan, weet Van Riessen. ,,Daar moet je ook alert mee omgaan. Bij ons kun je voor elke verzekering terecht. Van fiets tot boortoren kun je bij ons verzekeren. Tegenwoordig zijn veel verzekeringen dagelijks met een maand opzegbaar. Dat geldt in iedere geval nu voor de particuliere producten. Daardoor gaan de mensen wat makkelijker shoppen en om zich heen kijken. Als je je werk goed doet, heb je daar geen last van.”

Als tussenpersoon ergert zij zich aan tv-programma’s als Kassa en Radar. ,,Daar word je als tussenpersoon wel eens te kijk gezet als een geldklopper. Eigenlijk wordt in die programma’s geroepen om maar op internet te gaan kijken. ‘En kijk maar hoeveel geld je je kunt besparen als je de tussenpersoon er tussenuit laat’. Dat is klinkklare onzin. Het is niet zo dat we duurder zijn dan internet. Je stemt het af met de klant, je legt ook uit wat je als klant beter wel of niet kan doen.”

Als je geen tussenpersoon hebt, krijgen mensen volgens Marjan van Riessen te horen ‘zoek het zelf maar uit, daar heb je geen dekking voor’. ,,Als wij horen dat een klant van ons een ongeluk heeft gehad - ongeacht of zij zelf voor de schade verzekerd zijn - gaan wij toch voor de klant aan de slag om de schade te verhalen. Wij brengen hen met de juiste personen in contact.”

Een tussenpersoon heeft een meerwaarde. ,,Absoluut. Ik kan mij er aan storen dat wij te kijk worden gezet. Wij ervaren het ook zo. De meeste mensen die via internet een verzekering hebben afgesloten, komen - als zij een schade hebben gehad - wel weer terug. En dan zijn zij ook nog niet eens duurder uit.”

Varias

Hoofdweg 81A, Ederveen

0318 570243 of vanriessen@variasverzekeringen.nl

Foto:

Marjan van Riessen: ,,Ik richt mij met name op schadeverzekeringen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie