OBK Bennekom danst 'de sterren van de hemel'

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Voor de majorettes en twirlers betekent de maand december het einde van het wedstrijdseizoen. Afgelopen wedstrijdjaar hadden een tweetal groepen en een team van OBK Bennekom zich weten te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ook enkele solisten uit de regio die aangesloten zitten bij OBK, mochten deelnemen aan het NK!

Het jeugd3-team, de jeug2-groep en de seniorgroep reisden zaterdag 15 december af naar het Topsportcentrum Almere voor de Nederlandse Kampioenschappen Majorette/Twirl 2012 voor Teams en Grote Groepen. Aan deze dag deden maar liefst 800 deelnemers mee.

Omdat het jeugdteam al om 09.00 uur de vloer op moest was het zeer vroeg verzamelen voor de meisjes. Dit weerhield het jeugdteam er niet van om een zeer mooi optreden met veel overtuiging neer te zetten, wat door de jury beoordeeld met een 5e plaats! Een geweldig resultaat voor deze zeer belovende meiden. De jeugdgroep en de seniorgroep waren later in de middag aan de beurt.

De meisjes van de jeugdgroep dansten de sterren van de hemel. Voor een aantal zeer jonge meisjes was dit zelfs het eerste twirljaar. De seniorgroep zorgde met hun indrukwekkende show met als thema: 'ik ben tegen zinloos geweld' ervoor dat het publiek stil werd. Beide optredens werden beloond met een 4e plaats. Bovenstaande drie optredens behaalden dus net geen podiumplek, maar mogen wel heel trots zijn op deze geweldige prestaties. De twirlers hebben geschitterd op de wedstrijdvloer!

Maar niet alleen deze bovenstaande optredens hadden voldoende punten behaald om deel te mogen nemen aan het Nederlands Kampioenschap majorette/twirl. Ook een aantal solisten hebben het hele seizoen hard gewerkt. Een drietal solisten en een duo wisten zich ook te plaatsen deze maand!

Op zaterdag 9 december waren de kampioenschappen voor de solistes en duo's in Den Haag. De Bennekomse Melody-Ann Jagersma, Veenendaalse Laurien Jousma en Jennifer van den Berg uit Ede moesten al vroeg uit de veren. Melody-Ann draaide haar routine vol overgave en emotie rustig weg. Ze behaalde in een groot deelnemersveld een 21e plaats en mag terugkijken op een prachtige show die zij heeft neergezet in de seniorcategorie. Nu zal zij beginnen aan haar nieuwe rhythmic twirl routine. Ook Jennifer uitkomend in solo senior basis zette haar beste beentje voor. Ze liet haar show met flair zien. Haar harde oefenen werd beloond met een prachtige 7e plaats. Als laatste was het de beurt aan het duo Laurien Jousma en Jennifer van den Berg. De dames wisten de jury te imponeren met hun prachtige routine uitkomend in de senior-basisklasse. In een sterk deelnemersveld veroverde zij een uitstekende 9e plaats.

Zondag werd in dezelfde sporthal in Den Haag de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen Twirl gehouden. Doordat Laurien dit jaar wist te promoveren van de beginners- naar de intermediate categorie, wist ze zich te kwalificeren voor dit kampioenschap. Zij behaalde met haar solo rhythmic twirl een 18e plaats. Met deze uitstekende prestaties kan ook het solistenseizoen niet meer stuk voor de majorettes en twirlers van OBK Bennekom.

Alleen voor het duo Melody-Ann en Laurien zit het wedstrijdseizoen er nog niet helemaal op. Beide seniorleden zijn dit jaar de wedstrijdvloer opgeweest met hun routine ,,journalistiek. '' Het Bennekoms en Veenendaals talent wisten zo hoog te scoren dat zij in maart van 2013 nog op het NK Accessorie mogen uitkomen in de gevorderde klasse. Het duo met het hoogst aantal punten tijdens dit kampioenschap maakt overigens kans op deelname aan het Europees Kampioenschap.

Het was voor alle twirlers een geweldige afsluiting van een jaar hard trainen. Volgend jaar gaan zowel de teams en groepen wederom meedoen aan twirlwedstrijden door heel het land. Ook de jongste leerlingen van OBK Bennekom zullen komend jaar met het wedstrijdseizoen meedraaien!