Ede presenteert bidbook Word Food Center (+ video)

27 december 2012 om 00:00 Nieuws

Het World Food Center zet alles in de etalage van wat zich afspeelt in de Nederlandse sector van Agro & Food. Beleid, innovaties en actuele ontwikkelingen worden dagelijks zichtbaar. Dijkhuizen en Van der Knaap deden een bid namens de gemeenten Ede en Wageningen en de Wageningen UR, Regio FoodValley, Stichting Food Valley, provincie Gelderland en Oost NV. De FoodValley regio ziet zichzelf als een topregio voor een topsector. ,,Het is een unieke bundeling van bedrijvigheid, onderwijs, innovatie en kennis op gebied van gezonde en duurzame voeding.”

In februari beslissing over exacte locatie EDE - Samen met Aalt Dijkhuizen van Wageningen Universiteit presenteerde de Edese burgemeester Cees van der Knaap namens de FoodValley regio het bidbook voor het World Food Center. Food/Valley regio en Rotterdam met het Merwe-Vierhaven gebied zijn de overgebleven kanshebbers. Begin februari maakt de selectiecommissie bekend wie als beste uit de bus komt.

‘Niet op zichzelf’

Als het aan burgemeester Van der Knaap ligt, komt het World Food Center midden in het hart van Food Valley. ,,Het centrum staat zeker niet op zichzelf. Het mooie in dit gebied is dat er een samenwerkingsverband is aan de ene kant de universiteit en aan de andere kant de overheid en het bedrijfsleven wat ook op het punt van voedsel prominent aanwezig is”, zegt de burgervader in een het filmpje dat hoort bij het bidbook voor het World Food Center. Een grote hal van de Enka is beschikbaar voor het World Food Center. ,,Op het kazerneterrein staan ook nog heel wat gebouwen leeg, die geschikt gemaakt kunnen worden om aan de slag te gaan met het World Food Center.”

Bereikbaarheid

De kern is volgens Wim Vaessen Essensor van sensorisch- en consumentenonderzoek om mensen en producten bij elkaar brengen. ,,Voor ons was het heel belangrijk om ons te vestigen in de buurt van onze klanten.” Bouke Lukkien van Creative Production Company Lukkien vindt dat de bereikbaarheid in de FoodValley regio erg goed is. ,,De bereikbaarheid van Ede bijvoorbeeld staat in de top tien van beste bereikbare steden in Nederland. De A12 en de A30 zijn super bereikbaar.”

Kröller-Müller museum

Als je het Kröller-Müller museum met een slimme marketing verbindt aan het World Food Center kun je de aantrekkingskracht van de hele regio vergroten, meent Lies Boelrijk van de directie van het Otterlose museum. Raoul Bino van Wageningse Universiteit analyseert hoe mensen keuzes maken in hun eetgedrag. ,,Producenten uit de hele wereld, China, Vietnam, Brazilië en bijvoorbeeld Amerika, komen naar Wageningen om onderzoek te doen. Al die internationale mensen brengen we naar het World Food Center.”

Video:

http://bit.ly/YgpVzP

Foto's:

De 'kazerneterreinen' bij Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie