Schakers luiden jaar feestelijk uit

27 december 2012 om 00:00 Sport

Maar voor het zover was dinsdagavond in denksportcentrum De Open Hof was een snelschaak barrage tegen Martijn Bakker nodig. Zowel Harold Boom als Martijn Bakker haalden in de voorronden evenveel punten. Omdat het onderling resultaat remise was, kon het uitgebreide reglement worden geraadpleegd. Maar de snelschakers wisten in de finale groep tegen de overige deelnemers het verschil niet te maken. De wedstrijdleider besloot niet te loten, maar de titelstrijd op het bord te laten prevaleren. Een besluit dat alom instemming verkreeg, en een zinderende finale volgde. Met Harold Boom, die al eerder in 1997 en 2007, Cirkels snelste schaker was, als winnaar. De sportieve Martijn Bakker keek een kwartiertje later met een tevreden gevoel terug. ,,Ik was er dicht bij. Nog nooit De Openhof Bokaal gewonnen, het was een kwestie van slechts een enkel fataal zetje, waarmee Harold winnend voordeel kreeg. Maar deze eindstrijd had alles wat schaken zo mooi maakt.”

EDE - Niet één van de topfavorieten Jan Pijkeren, Dominic van Dijk of Martijn Bakker, maar Harold Boom heeft zich laten kronen tot ‘snelste schaker’ van De Cirkel 2012.

BSV bekert verder

Het eerste schaakviertal van de Bennekomse Schaakvereniging BSV, heeft in de eerste ronde van de OSBO Cup de maximale score gehaald. Het werd in De Commanderij in Bennekom zonder al teveel problemen 4-0. Bennekom speelt in de tweede ronde uit in en tegen Ede. Het duel zal eind januari 2013 worden afgewerkt. Wim Thieme; Martin Markering; Hotze Tette Hofstra en Noël Bovens wonnen. Martin zorgde Markering voor het laatste winstpunt. Een aanval op de koningsvleugel was beslissend.De Velpse koning kwam langzaam maar zeker in groot gevaar. Op fraaie wijze maakte Markering de klus af.

u Meer op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie