De Hoge Veluwe: Hondenlosloopgebied bij ingang Hoenderloo

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOENDERLOO - Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe naast de portiersloge bij de Ingang Hoenderloo een hondenlosloopgebied gecreëerd. In dit omrasterde gebied - dat eigendom is van het Park - kunnen de inwoners van Hoenderloo en bezoekers en campinggasten van Het Nationale Park De Hoge Veluwe hun hond veilig los laten lopen.

In het verleden maakten inwoners van Hoenderloo en campinggasten van het Park gebruik van een ander omrasterd gebied in het Park nabij de Ingang Hoenderloo om hun hond los te laten lopen. Het Park stond toe dat deze plek werd gebruikt als hondenlosloopgebied, hoewel het daar niet voor bedoeld was en het nergens in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is toegestaan om honden los te laten lopen.

Afgelopen jaar is besloten het binnenraster - dat om dit gebied stond - te verwijderen. Om de inwoners van Hoenderloo en Parkbezoekers toch de gelegenheid te geven hun hond op een veilige wijze los te laten lopen, heeft het Park besloten een nieuw gebied buiten het Park in te rasteren waarin loslopende honden zijn toegestaan. Vanaf nu is het nieuwe hondenlosloopgebied voor een ieder vrij toegankelijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie