Ingezonden brief: 'Het Sieradenhotel'

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

Reactie op de tweewekelijkse column van burgemeester Cees van der Knaap; editie: 19-12-2012, 'De Bulgaarse methode':

De door burgemeester van der Knaap geschetste problemen van de ongehoord vele inbraken in deze regio hebben ons aan het denken gezet.

Vrijwel wekelijks worden wij geconfronteerd met klanten die, na te zijn bestolen, komen vragen wat de waarde van het 'gestolene' nu eigenlijk wel was. Enerzijds heeft men dus verzuimd de sieraden te laten taxeren (en: veelal erger nog: voor de juiste waarde te laten verzekeren) maar anderzijds is het oplossingspercentage van dit soort inbraken vrijwel nihil.

Ik zal in het midden laten waar dit aan ligt, maar van alle calamiteiten die ons in de loop der tijden hebben getroffen, is er nog NOOIT iets opgelost.

Te denken geeft ook, dat her en der goudinkopers voor contant geld, zonder al te grondige navraag en legitimatie, vrijwel ongehinderd een soort legale heling kunnen beoefenen, omdat de politie geen tijd heeft om inkoopregisters te controleren.

De maatschappij is kennelijk niet meer in staat om de burgers te beschermen.

Dit alles overziend hebben we een nieuwe service ontwikkeld voor de klant. Het sieradenhotel. Men brengt ons de sieraden, die wij tijdens vakantie of ziekenhuisverblijf bewaren, maar ondertussen schoonmaken en controleren op eventuele slijtage, op verzoek kunnen de sieraden gefotografeerd worden (zodat men altijd kan bewijzen hoe het er heeft uit gezien) en er kan een taxatierapport worden gemaakt.

Na thuiskomst liggen de sieraden schoon klaar eventueel met reparatieadvies.

Onze beveiliging mag iets beter geacht worden dan die van de gemiddelde particulier en bij ons kom je niet echt binnen met 'De Bulgaarse Methode'.

Als we dan niet kunnen winnen van het criminele gilde, moeten we ze maar dwars zitten.

Mogen we u veilige kerstdagen wensen?

Juwelier Ploeger

Jacques Ploeger

Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie