Generaal van Uhm in Raad van Toezicht NP De Hoge Veluwe

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOENDERLOO - Generaal buiten dienst P.J.M. van Uhm is per 1 januari benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Van Uhm was tot juli van dit jaar in functie als Commandant der Strijdkrachten.

S.E. baron van Voorst tot Voorst, directeur/bestuurder van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, is verheugd met de benoeming van de heer Van Uhm: ,,Wij kennen de heer Van Uhm uit de tijd dat hij Commandant 11 Air Manoeuvre Brigade in Schaarsbergen was. Het Park grenst bovendien aan Infanterie Schietkamp 'De Harskamp' en Militair Luchtvaart Terrein Deelen. Ik zie zijn toetreding tot onze Raad van Toezicht dan ook als een bevestiging van de goede band die het Park heeft met Defensie, onze belangrijkste buur."

De overige leden van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn de heer F.H. Schreve (voorzitter), de heer mr. H.D. Tjeenk Willink (vice-voorzitter), mevrouw drs. A.M. Fentener van Vlissingen en de heren mr. C.J.A. van Lede en prof. dr. ir. Th. Spek.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het natuurmuseum Museonder, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie