Bennekommer opgepakt voor aanrandingen

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Een 27-jarige inwoner van Bennekom is deze week door rechercheurs van team Zeden aangehouden op verdenking van meerdere aanrandingen in Ede en Bennekom. De aanrandingen zouden zijn gepleegd in een periode van maart tot en met september dit jaar.

De Bennekommer zou steeds hebben toegeslagen bij jonge vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar vooral op fietspaden tussen Ede en Bennekom. Daarbij zou hij de slachtoffers op de fiets voorbij zijn gereden en in het voorbijgaan onzedelijk hebben betast.

Meer slachtoffers

De aanrandingen deden zich voornamelijk voor in de avond- en nachtelijke uren. Op dit moment zijn er zeker zes zaken waar de Bennekommer van wordt verdacht, maar de politie sluit niet uit dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt. Alleen is daar geen aangifte van gedaan.

Rechter-commissaris

De Bennekommer is donderdag 20 december voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem. Die besloot de man onder voorwaarden te schorsen vanuit zijn in bewaringstelling. Dat houdt onder meer in dat hij zich moet laten begeleiden door de reclassering en zich niet schuldig mag maken aan strafbare feiten. Bij het overtreden van deze voorwaarden wordt de man meteen weer vastgezet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie