DVO verliest topper van PKC

22 december 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - DVO heeft de topper tegen PKC verloren. In Papendrecht werd het 29-24.

Achteraf gezien werd het verschil in de openingsfase gemaakt. De thuisploeg liep via 3-0, uit naar 6-1. ,,Ik denk dat we teveel ontzag hadden'', keek Jacko Vermeer terug. ,,PKC schoot een hoog percentage. Wij waren onrustig in de aanval. Ook was de rebound slecht.''

De marge van vijf stond ook halverwege op het scorebord (17-12). ,,Net als de eerste helft bij 13-10, was kort na de rust de marge ook drie (17-14). Wordt het twee, dan had het nog gekund. Maar het verschil werd nooit kleiner'', wist Vermeer,

Uiteindelijk bleef het verschil altijd rond de vier, vijf doelpunten. Dat kwam ook in de eindstand naar voren: 29-24. ,,We hebben door het slechte begin nooit echt in de wedstrijd gezeten. We kwamen gewoon tekort. Geen schande. PKC speelt al jaren in de top. Voor ons was het eigenlijk de eerste topwedstrijd'', oordeelde Jacko Vermeer.

Top

,,Om met PKC mee te doen moet iedereen top zijn. Vandaag waren de dames bij ons top. Maar Jasper Broenink, de beste man vorige week tegen KZ, was nu minder. En misschien willen we nu al wel teveel'', ging de trainer verder.

,,Van topwedstrijden als vandaag kunnen wij veel leren. Het leren omgaan met de spanning en met zo'n entourage. Ik hoop dat we later dit seizoen de vruchten er van kunnen plukken'', stelde Vermeer.

Veel rust krijgt een aantal DVO spelers niet. Zowel de Tulips (Jos Roseboom en Jasper Broenink) als de Talents (Jessica Lokhorst, Marijn van den Goorbergh en Marvyn Toonen) komen in actie bij de Korfbal Challenge tussen Kerst en Oud en Nieuw in Topsport Centrum Rotterdam.

Op zaterdag 12 januari is het vervolg tegen DALTO. ,,Dan moeten we er weer staan'', kijkt Jacko Vermeer alvast voor uit.

Scores: Jos Roseboom 8, Ivan Roozenbeek 4, Momo Stavenuiter, Jessica Lokhorst, Hester Heitink ieder 3, Myrthe Erps, Senna van den Bos en Jasper Broenink (foto) ieder 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie