Franciscusschool vermaakt zaal met 'Het Verhaal'

23 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij de Franciscusschool in Ede is het een goede traditie eens in de vier jaar kerst met een musical te vieren. Sinds de zomervakantie is er door leerkrachten, ouderraadsleden en overblijfmoeders elke week geoefend. Veel luisteren naar de liedjes, danspasjes oefenen en de teksten leren. Woensdag 19 december was het zover.

Het decor en alle spullen werden met een vrachtauto vervoerd naar Het Streek. Zij waren dit jaar ook zo gastvrij hun zaal en podium beschikbaar te stellen. Twee studenten van het ROC hielpen mee voor het licht en geluid en om 18.30 uur gingen de deuren open voor de eerste voorstelling.

Ouders en kinderen van de onderbouw stroomden vol verwachting de zaal in om te komen kijken naar hun juf/meester/moeder. Een uur lang keken zij naar de musical 'Het Verhaal'. Hierin komt een familie bijeen in het hotel van oudoom Guus. Hij verteld over zijn bet-bet-bet-overgrootvader, die vroeger een herberg had. En juist in die herberg was geen plaats meer toen Jozef en Maria aanklopten.

De scènes over vroeger waren door de studenten van de ROC al op film gezet. Zo werd live toneelspel afgewisseld door korte filmpjes. De kinderen genoten vooral toen ze hun leerkrachten als schaap een liedje zagen zingen. Om 20.00 uur waren de kinderen uit de bovenbouw aan de beurt en zij genoten ook volop. Aan het einde van de avond ging ieder kind, ouder en speler tevreden naar huis. Het was een feestelijke avond.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie