CJG lanceert app

27 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Centrum voor Jeugd en Gezin in Ede is sinds kort aangesloten bij de nieuwe CJG app. De app bevat praktische tips, nieuwtjes en betrouwbare antwoorden op het gebied van gezond opgroeien en opvoeden. Ouders en opvoeders hebben hierdoor altijd en overal alle belangrijke informatie op zak. De gebruiker ontvangt naast landelijk nieuws ook lokaal nieuws. De app serie is nu te downloaden in de App Store of via www.vanzwangertotpuber.nl.

Mijn kind wil niet eten, wat moet ik doen? Vanaf welk moment kan ik een zwangerschapstest doen? Mijn kind wordt op school gepest, wie kan mij helpen? Iedereen heeft zo nu en dan vragen over opgroeien en opvoeden. Naast een fysiek en digitaal loket heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) De Twyn nu ook een handige app. Zo kunnen ouders en opvoeders op een zeer laagdrempelige manier informatie opzoeken, vragen stellen en nieuwtjes ontvangen. Alle handige en actuele opvoedinformatie is vanaf nu altijd en overal binnen handbereik.

De CJG App Gezond Opgroeien bestaat uit een serie van zeven apps in verschillende levensfasen van (aanstaande) ouders en kinderen: Kinderwens, Gezond Zwangeren, Gezonde Baby, Gezonde Peuter, Gezond Basisschoolkind, Gezonde Puber en Gezond Jong Volwassen. Gebruikers kiezen de app die aansluit op de eigen specifieke levensfase. Na het downloaden van bijvoorbeeld ‘Gezonde Baby’, vult men eenmalig de eigen gemeente en de geboortedatum van het kind in. De gebruiker ontvangt zo specifieke, op de levensfase afgestemde, informatie.

Ruim honderd gemeenten zijn gekoppeld aan de CJG App. Zo ook gemeente Veenendaal. Hierdoor ontvangt men naast het landelijk nieuws ook lokale informatie, zoals opvoedactiviteiten in de eigen gemeente, inlooppunten en openingstijden. Via een zoekfunctie kan men zelf betrouwbare informatie en tips opzoeken in de landelijke database.

Daarnaast is de app uitgebreid met extra’s, zoals actuele video reportages, podcasts, een maandelijkse kennisquiz en een wekelijkse zwanger nieuwsbrief. De landelijke content komt uit de gevalideerde database van Stichting Opvoeden.

De CJG App is te downloaden via de App Store of via www.vanzwangertotpuber.nl. Binnenkort is de app serie ook beschikbaar voor Android toestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie