Eigenaar Lilou krijgt ‘kerstcadeau’

27 december 2012 om 00:00 Nieuws

Op de facebookpagina ‘Heeft u onze Lilou gezien?’ reageren sinds afgelopen weekend duizenden mensen op het blijde nieuws dat Lilou terecht is.

Verdwenen hond na weken weer terecht REGIO - Lilou, de sinds 7 oktober vermiste wolfsgrauwe Shiloh Shepherd herder van Lydia Meijer uit Amersfoort, is terecht. Elf weken lang dachten velen tussen Ede en Amersfoort Lilou gezien te hebben. In werkelijkheid was ze gestolen en naar Duitsland gebracht. Daar wist de politie bij een inval Lilou te bevrijden.

Meer dan twee maanden lang stond de Lilou-pagina bol van medeleven met Lydia en haar hond Lilou. ,,Het heeft veel hondenbaasjes beziggehouden en gelukkig heeft het een happy end’’, schrijft een van de dierenvrienden opgelucht.

Schril contrast

De mededeling dat Lilou terecht was, staat in schril contrast met alle berichten die de voorgaande elf weken op Facebook te lezen waren. Al die tijd was een grootscheepse speurtocht naar Lilou aan de gang, waarbij van alle kanten nieuws opdook over plaatsen waar de hond gespot zou zijn.

Zo werd Lilou gezien op de Ginkelse Hei, in het centrum van Ede, bij landgoed Kernhem, in Ederveen, in Renswoude en de laatste week in de buurt van Bennekom.

Tal van acties werden opgezet om Lilou te op te sporen. Honderden hondenliefhebbers maakten zoektochten door gebieden waar Lilou zou zijn waargenomen. Uit de meldingen werd een spoor zichtbaar van de omzwervingen die de herdershond gemaakt zou hebben, terwijl uit de berichten ook viel op te maken dat Lilou steeds magerder en schuwer aan het worden was.

Meldingen

Alle meldingen zullen met de beste bedoelingen gedaan zijn, maar naar nu is gebleken berustte geen van de signaleringen echt op waarheid.

Al die tijd zat Lilou namelijk op een plek in Duitsland waar ze door haar ontvoerders verborgen werd gehouden. Bij eigenares Lydia Meijer was dat nieuws al vorige week zaterdag bekend, nadat ze een anonieme tip had gekregen over de plek waar Lilou zich zou bevinden.

Maar dat feit moest Lydia geheim houden, om de dader niet te waarschuwen en omdat niet zeker was of justitie Lilou voor de kerst daar weg kon halen.

Internationale politie

Vorige week is met internationale politiesteun uitgezocht of de tip die Lydia had ontvangen op waarheid berustte. Het bleek inderdaad dat Lilou gestolen was.

Uiteindelijk is afgelopen zaterdag ter plekke een inval gedaan en kon de Duitse politie Lilou bevrijden.

De vermiste hond zat op een locatie in midden-Duitsland. Volgens Lydia bleek het om ontvreemding door een bekende van haar te gaan. Er is inmiddels strafrechtelijk onderzoek ingesteld, aldus Lydia.

Naar bekend is waren toen Lilou op zondag 7 oktober verdween twee bekenden van Lydia met de hond aan het wandelen op de Ginkelse Heide bij Ede. Die meldden later de verdwijning van de hond, die ineens foetsie was. Lydia zegt er op dit moment niet meer over te kunnen zeggen.

Raadsel

Dat vanaf kort na haar vermissing zoveel mensen Lilou hebben gesignaleerd, is voor Lydia Meijer een raadsel. ,,Ik kan dat niet rijmen met het feit dat ze gestolen is. Er waren ook meldingen waarbij men zei dat Lilou gevonden was terwijl toen we arriveerden het om een labrador bleek te gaan. Maar soms klopte het signalement ook exact. Misschien dat er toch meerdere honden rondzwerven die op Lilou lijken.’’

Terughoudend

Lydia zegt dat het goed gaat met Lilou. ,,Ze is nog terughoudend maar het wordt al beter.’’ Ook met haarzelf gaat het goed.

,,Aan de ene kant probeer je het verhaal te bevatten. Al die meldingen, die slapeloze nachten, de spanning waarin wij maar ook alle zoekers zaten. We hebben haren gevonden en dachten dat die van Lilou waren, we hebben een vangkooi geplaatst, en dan alle hulp van de bewoners van Ederveen, onbegrijpelijk. Ik ben heel blij dat Lilou terug is en niet rondzwerft, maar het geeft nog wel een wirwar van emoties.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie