DTS Ede en Ede/Victoria koplopers SDS zaalvoetbaltoernooi

27 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - DTS Ede en Ede/Victoria zijn na de eerste avond van het SDS zaalvoetbal nog zonder puntenverlies. Ook Harskamp, dat van DTS Ede verloor, is zeker nog in de race voor de kruisfinales.

door Wim van Kessel

DTS Ede maakte in de eerste wedstrijd tegen Stroe haar favorietenrol waar. De zaterdagderdeklasser wist met kunst en vliegwerk tot zeven minuten voor het einde de nul te houden. Nadat Zoubeir Hadi de score had geopend, ging het heel snel. Via nog drie doelpunten van Hadi, die een klasse apart was, Hakan Yilmaz en een beauty van Robin Koning werd het 6-0. Opvallend was wel dat Hadi nog bij een 0-0 stand in kansrijke positie een bal achter zijn standbeen prefereerde, in plaats van simpel te scoren. Iets wat later in het duel tegen Harskamp ook gebeurde.

De Edenaren, die met allemaal eerste selectie spelers present waren, hadden het moeilijk tegen vierdeklasser Harskamp. Via Arnand van Norel nam Harskamp ook brutaal de leiding. Natuurlijk was het Hadi, die ook wel heel veel op de solotour ging, die de 1-1 aantekende. Met een man meer bracht wederom Hadi DTS op voorsprong. Maar in de laatste minuut was Harskamp, wat toen een man meer had, via twee keer Karel Pater dicht bij de gelijkmaker.

Risicoduel

Harskamp was de avond goed begonnen door het 'risicoduel' tegen buurman Otterlo met 3-1 te winnen. Hier maakte Pater wel de beslissende doelpunten. In de wedstrijd tegen Fortissimo lieten de broertjes Van Norel zien ook in de zaal te kunnen scoren: 2-4.

Titelverdediger Otterlo miste ten opzichte van de vorige editie de gestopte Lars Spans, de geblesseerde Harold Niemeijer en de vertrokken Robin Koning. Dat scheelt meer dan een slok op een borrel. Naast de verloren derby tegen Harskamp, moest ook tegen Ede/Victoria een nederlaag genoteerd worden: 1-0.

Matchwinnaar was Antonio Antunez na een heel fraaie aanval. Opvallend was verder de rol van doelman Jorgens Salakory. Kort voor einde stopte hij met een uiterste krachtsinspanning een inzet van Evan Theunissen. Daarvoor had hij tegen Fortissimo in de laatste minuut een strafschop gestopt van Mohammed Belhaij.

Teleurstellend

Het optreden van Fortissimo, vorig jaar nog derde, was teleurstellend. Drie keer moest een nul genoteerd worden. Tegen Stroe wist het via Karim Lahri twee keer terug te komen van een achterstand. Maar kort voor tijd had met op de 4-3 geen antwoord meer.

Die kwam van Berrie van Manen. De enige niet Edese club herstelde zich goed van het openingsduel tegen DTS Ede. Toen kreeg men met 6-0 een pak slaag. En met drie punten uit twee duels is men nog niet uitgeschakeld.

Zaterdagmorgen 29 december worden de resterende wedstrijden in deze poule gespeeld. De andere poule komt vrijdagavond 28 december en zaterdagmiddag 29 december in sporthal De Reehorst in actie.