Kindertafeltennisfeest ttv BIT.NL groot succes

29 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Het inmiddels traditionele BIT NL kindertafeltennisfeest was afgelopen donderdag en vrijdag een groot succes.

Het clubgebouw van de plaatselijke tafeltennisclub was van 's morgens vroeg tot 's middags laat gevuld met kinderen uit de groepen 5-6 en 7-8 van de plaatselijke basisscholen in de gemeente Ede.

De jongens speelden in de ochtenduren, de meisjes vulden de speelzaal in de middag. Ruim 180 jeugdige tafeltennissers leefden zich uit.

Slaan

Want bij welke sport mag je slaan? Wel bij tafeltennis, mits het maar met het batje is. En dat werd met volle overgave gedaan. De tellers kwamen soms letterlijk ogen tekort de voorbij flitsende ballen correct te tellen. En werd er eens een vergissing gemaakt, dan wisten vele deelnemers hen met vriendelijke maar niet te negeren signalen te verbeteren.Naast de individuele prijzen, was er ook een schoolwinnaar aan tet wijzen.

Maar eigenlijk waren alle deelnemers winnaar. En ook BIT.NL een beetje, want de club met haar vele vrijwilligers bood de Edese schooljeugd twee onvergetelijke tafeltennisdagen aan. Die zonder ook maar een wanklank verliepen, want de organisatie stond als een huis.

En wat misschien nog belangrijker was: de deelnemer stond centraal. De soms wel moeilijke spelregels, zeker voor de debutanten, werden toegepast waar mogelijk. En geïnterpreteerd waar nodig. En dat alles onder leiding van de organisatoren Maarten Loeve en Tom Hanegraaf.

Op de vraag waarom dit Kindertafeltennisfeest werd gehouden waren Loeve en Buitenhuis duidelijk. ,,Jonge kinderen kennis laten maken met tafeltennis of nog beter enthousiast maken voor de tafeltennissport. Het is niet onze primaire doelstelling hiermee nieuwe leden te werven. Maar het zou wel mooi zijn. Want aanwas is nodig voor de continuïteit van BIT.NL. Ook wij kennen het gezegde: 'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst" goed.

Trucjes

Het tafeltennisfeest begon donderdagmorgen. De poulewedstrijden gaven wedstrijden op een divers niveau te zien. Soms heel goed, soms mislukte alles. Maar plezier had iedereen. Bij een aantal scholen kwamen spelers uit die de beginselen al bij BIT.NL hadden geleerd.

Een enkele ouder vond dat niet zo eerlijk. Maar op het moment dat een ander een vergelijking trok met het schoolvoetbal was de discussie over. Ook daarin zitten spelers van een voetbalclub, en kinderen die vrijwel nooit een bal aanraken. ,,Dat is jaarlijks onderwerp van discussie. Daar kom je nooit eerlijk uit. Maar ik denk dat voorgaande vergelijking hout snijdt", meende de actieve vrijwilligster Leida Lok.

De jeugd liet zich er niet door afleiden. Alle trucjes werden uitgeprobeerd. De opslag, smash, netbal en verdediging kwamen langs. De pingpongballetjes vlogen door de zaal.

Nadat de kruitdampen figuurlijk maar soms ook letterlijk optrokken kon de balans worden opgemaakt. De prijsuitreiking kon beginnen, zeker nadat velen hadden genoten van een door de organisatoren Maarten Loeve en Tom Hanegraaf, gegeven demonstraties.

Verlenging

Voor Naema Hessing (Koepelschool) groep 6; Erdem Isitan (Callunaschool) groep 7 en Dylan Loeve (Oranje Nassauschool) groep 8 werd het een bijzondere prijsuitreiking. Zij wisten de titel een jaar later en een groep hoger weer te behalen. En dat is een mooie prestatie in dit sterke deelnemersveld. De enige zekerheid voor de volgende editie is dat er voor Dylan Loeve een opvolger moet worden gezocht.

Alle jeugdige tafeltennissers die het goud, zilver of brons hadden gewonnen in hun groep werden gelauwerd. De een onderging het wat geroutineerd, de ander heel verlegen. Maar het gevoel van trots overheerste bij allen.

Voor iedere gewonnen wedstrijd ging er ook een punt naar de school. Aan het einde van de 2 dagen werden de punten bij elkaar opgeteld. De Koepelschool uit Ede won met 78 punten. Dat betekende prolongatie van de vorig jaar ook al behaalde titel: 'beste tafeltennisschool gemeente Ede'. De Brugge werd tweede met 70 punten.

Prijswinnaars:

Meisjes groep 5:

1. Chaya Sol De Brugge

2. Isa Berends Oranje Nassauschool

3. Bodil Ettema Toon Hermansschool

Jongens groep 5:

1. Joep Beckman De Lettertuin

2. Michael van der Mast ESV

3. Merijn Bakker Paasbergschool

Meisjes groep 6:

1. Naema Hessing De Koepelschool

2. Dorianne Treffers De Koepelschool

3. Suzanne Hughan Julianaschool Bennekom

Jongens groep 6:

1. Bertus Melles Groen van Prinstererschool

2. Thomas Ploeg De Koepelschool

3. Daan Langbroek De Brugge

Meisjes groep 7:

1. Linda van de Wal Wilhelminaschool Bennekom

2. Loeka Beckman De Lettertuin

3. Candy David De Brugge

Jongens groep 7:

1. Erdem Isitan Callunaschool

2. Gennaro Pantouw Prins Florisschool

3. Thomas Rip Callunaschool

Meisjes groep 8:

1. Lilly Hendriks Triangel

2. Linde Bakker Vlinderboom

3. Liselotte Kleppe Eben Haezer

Jongens groep 8:

1. Dylan Loeve Oranje Nassauschool*

2. Sietse Bastmeijer Stadhouder Willem III

3. William Schot Eben Haezer

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie