Korfballer Jasper Broenink oogst applaus in Rotterdam

29 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - DVO speler Jasper Broenink heeft met de Tulips de finale van de Korfbal Challenge bereikt. Tegenstander in Rotterdam is Fortuna, dat PKC, lijstaanvoerder in de Korfbal League, met 29-24 versloeg.

KZ/Hiltex was een maatje te klein voor de Tulips selectie van Jan-Sjouke van den Bos. De ploeg van Gerald Aukes was kansloos en werd na een 8-14 ruststand gedecideerd verslagen met 18-30.

Jasper Broenink van DVO Bennekom maakte het KZ heel lastig. Spelend vanuit de korfzone en daar heersend wist de speler van DVO ook nog een permanente plaag te zijn voor de verdediging van KZ. Alleen al in het eerste kwartier na de rust wist hij viermaal te scoren waardoor het van 10-16 11-21 werd.

Toen was de wedstrijd definitief over en was het laatste kwartier voor de statistici. Broenink moest wel ondergaan dat een doorloopbal van hem door Rick Voorneveld keurig van een "dakje" werd voorzien. Even later nam hij met één hand revanche voor zijn toen al negende treffer. De tiende volgde uit de hoek in dezelfde minuut. Daarna mocht hij onder luid applaus het veld verlaten.

Programma zaterdag 29 december

18.15 uur PKC/Hagero - KZ/Hiltex

20.50 uur Fortuna/MHIR - Tulips Boeckenberg

De Korfbal Challenge vindt tot en met 29 december plaats in Topsportcentrum Rotterdam.