Vier jaar cel én tbs voor verkrachting Lunteren

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Een 40-jarige Barnevelder die in december 2010 een toen 19-jarige studente in haar kamer in Lunteren verkrachtte, is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar cel en tbs met voorwaarden. De openbaar aanklager bij het Arnhemse gerechtshof had vijf jaar cel en tbs geëist.

De man, destijds technisch onderwijsassistent op het Johannes Fontanus College, beging zijn daden onder invloed van cocaïne en drank. Met een wit masker op drong hij de studentenkamer in een boerderij tussen Barneveld en Lunteren binnen. Hij deed een prop in de mond van zijn slachtoffer, wikkelde tape om haar gezicht, bond haar armen vast, sloeg haar tegen het hoofd en verkrachtte haar. De Barnevelder werd ook veroordeeld wegens het bezit van kinderporno.

De rechtbank in Arnhem legde de man eerder ook vier jaar cel op. Het openbaar ministerie vond die straf te laag en ging in hoger beroep. Het hof heeft nu naast de celstraf ook tbs met voorwaarden opgelegd. De Barnevelder zal zich onder meer moeten laten behandelen in een forensisch psychiatrische kliniek.

(APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie