DTS Ede, Harskamp, SDS'55 en Lunteren naar kruisfinales

29 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - DTS Ede, Harskamp, SDS'55 en Lunteren hebben zich zaterdag geplaatst voor de kruisfinales van het SDS zaalvoetbal toernooi. Woensdagavond 2 januari moet de winnaar van de zesentwintigste editie uit dit viertal komen.

door Wim van Kessel

DTS Ede had op donderdagavond met twee zeges al een voorschot genomen op een vervolg. Tegen het verrassend sterk acterende Ede/Victoria werd die reeks met een benauwde 1-0 zege voortgezet. Zoubier Hadi was de matchwinner. Vervolgens werd Fortissimo met 3-0 aan de zegekar gebonden. Jamal Bendadi, ex Fortissimo, won de strijd van broer Kamal. De spits had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege.

Daarmee was DTS al geplaatst. De laatste ontmoeting werd met 3-2 van Otterlo verloren. Hoogtepunt was de prachtige volley, waarmee Laurens Foekens de score opende. Net als andere pogingen in eerdere ontmoetingen lukte het Zoubier Hadi niet om achter het standbeen te scoren. ,,Als dat bepalend zou zijn geweest voor de resultaten, had ik er op aangesproken mogen worden. Maar hoewel het een paar keer bij 0-0 gebeurde, heb ik het wel goed gemaakt'', lachte Hadi.

De 20-jarige DTS'er was zonder concurrentie de beste speler van de voorrondes. Hadi lijkt geboren voor de zaal. ,,Toch had ik geruime tijd niet meer in de zaal gespeeld. Ik zat inderdaad bij jong Oranje. Maar ik heb bedankt. Reden was tijdgebrek en het feit dat mijn voorkeur op het veld ligt.'' Desondanks heeft de aanvaller nog geen vaste basisplaats in de hoofdmacht. En dat terwijl er ook nog de nodige blessures zijn geweest. ,,Ik wacht op een kans. Het is elke keer een teleurstelling als ik donderdagavond hoor dat ik met het tweede mee moet.''

Teamprestatie

In De Reehorst liet Hadi nog eens zien goed uit de voeten te kunnen. Niet alleen met zijn techniek, maar ook met acht doelpunten waarmee hij topscorer van het toernooi werd. Vanzelfsprekend is Hadi ook genomineerd voor beste speler. ,,Dat is niet alleen mijn, maar ook een teamprestatie. Adham Kabet en Youssef Atibi doen veel loopwerk.''

DTS is de grote favoriet voor de winst van de editie 2012. ,,De laatste twee jaar hebben we de finale verloren. Nu moeten wij voor de winst gaan. Bovendien kunnen we dan ook onze coach Joël Titaley, die vertrekt, een passend afscheid bieden'', besluit Zoubier Hadi.

Achter DTS vochten Harskamp en Ede/Victoria om de tweede plaats. De beslissing viel in de onderlinge ontmoeting, waarin Harskamp genoeg had aan een gelijkspel. De sterke Jorgens Salakory, genomineerd voor beste keeper, hield de legerplaatsbewoners van het scoren af. Aan de andere kant mikte Mohamed Hamdaoui in de laatste minuut op de paal.

Droomtegenstander

Waar een eerste kruisfinale in de historie aan de neus van Ede/Victoria voorbij ging, plaatste Harskamp zich sinds 2002 weer eens. ,,SDS'55 is voor ons de droomtegenstander'', keek Lars van Wikselaar voor uit. ,,Wij gaan proberen het publiek stil te krijgen.'' Vader, voorzitter en elftalleider Dick had er niet op gerekend. Hij had sollicitatiegesprekken voor een nieuwe trainer staan, maar moet deze nu verzetten.

Titelverdediger Otterlo herstelde zich goed van de twee nederlagen op de donderdagavond. Foekens maakte de beslissende tegen Fortissimo (3-2). Vervolgens werd Stroe simpel met 3-1 verslagen, en ook het reeds geplaatste DTS met 3-2 geklopt. In Jordi Hol heeft het ook een genomineerde speler.

Stroe kon dit jaar geen potten breken. Ondanks dat het in Richard van Veldhuizen een sterke keeper had. Fortissimo bleef puntloos uit de vijf ontmoetingen. ,,Ik ben bij alle edities geweest. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt'', verklaarde Fortissimo aanhanger Dick Gerressen.

Poule B

In poule B was het ongemeend spannend. Alle zes de teams hadden voor hun laatste wedstrijd theoretisch nog kansen. Voor Advendo'57 was dat vooral theorie. De Ederveners hadden eerst een 3-1 voorsprong verspeeld tegen FC Jeugd (3-3), en verloren vervolgens met 3-1 van Lunteren. Die wedstrijd had men het met de arbitrage aan de stok, met als gevolg dat met twee spelers en een trainer op de strafbank werd geëindigd. Alleen een grote overwinning op SDS'55 had Advendo verder kunnen brengen. Het bleef bij de 1-0 van Nico van Roekel.

Edesche Boys was door een 1-0 overwinning op Blauw Geel (doelpunt Anouar Tighadouini) weer terug in de race gekomen. Maar in de laatste wedstrijd werd met 2-3 van Lunteren verloren. Geen finaleavond dus voor ouwe getrouwen als Joop Lourens en Michel van den Brink.

Door die uitslag deed Lunteren, gestart met twee nederlagen, ook ineens weer mee. Tegen Blauw Geel'55, dat verloren had van de Boys, maar gewonnen van FC Jeugd, was het uitgangspunt simpel: de winnaar plaatst zich voor de kruisfinales. Via Tonnie Otten kwam Lunteren op voorsprong. Kamal Hamdaoui zorgde voor de gelijkmaker. Uiteindelijk maakte Mark van de Weerd de winnende voor Lunteren tegen zijn oude club: 2-1.

Leuk

,,Het winnende doelpunt maken is altijd leuk. Tegen je oude club is dat extra leuk'', reageerde Van de Weerd. ,,Vrijdagavond zagen we aan SDS dat terugzakken en dan gokken op de uitval het meeste rendement geeft. Dat hebben we vandaag ook gedaan. Met succes dus.'' Woensdag wacht DTS Ede. ,,Ik denk dat zij favoriet zijn. Maar waarom zouden we van hen ook niet kunnen winnen'', keek de aanvaller alvast voor uit.

Door de zege van Lunteren, werd FC Jeugd het kind van de rekening. Bij een gelijkspel tussen Lunteren en Blauw Geel, zou men op basis van het doelsaldo door gaan. De zondagvierdeklasser was de tweede dag als koploper begonnen. Maar een gelijkspel tegen Advendo, en nederlagen tegen Blauw Geel en SDS bleken teveel van het goede.

,,De 2-1 van ons tegen FC Jeugd was een cruciale'', meende SDS speler Evert Bouw. Bouw had met twee doelpunten een belangrijke rol in de zege. ,,Omdat Jeugd nog de 2-1 maakte, werd het even heel spannend. Ook al omdat zij vlak voor tijd een vrije trap kregen. Gelukkig hielden we het vast.''

Daardoor had de nederlaag tegen Advendo geen gevolgen meer. SDS ontmoet woensdag Harskamp. ,,We gaan er helemaal voor. Het is al even geleden(2007) dat we het toernooi hebben gewonnen. Met volle tribunes verwacht ik een spektakel'', voorspelt Evert Bouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie