Winterfair Roedel

9 januari 2013 om 00:00 Regio

BENNEKOM - Lokale hulpdiensten, waaronder een duikteam van de brandweer, werden zondagochtend rond 03.15 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Bovenbuurtweg in Bennekom waarbij en voertuig in het water terecht was gekomen. Ter plaatse bleek dat een bestelauto in een bocht rechtdoor een sloot was ingereden en op de zijkant tot stilstand was gekomen. Op het moment dat ambulance, brandweer en politie ter plaatse kwamen troffen zij geen personen in of rondom het voertuig meer aan, meldde persvoorlichter Richard Brinkman van de brandweer. De politie is een onderzoek gestart. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

EDE - Op de laatste dag van 2012 raakten in de gemeente Ede twee fietssters gewond in het verkeer, één in Harskamp en één in Ede.

Een 29-jarige Edese fietsster moest maandagavond 31 december met mogelijk heupletsel en een hersenschudding naar het UMC. Op de kruising Kraatsweg/Oud Willigerweg/Stroe Allee in Harskamp zag een 25-jarige Harskampse automobilist te laat dat de fietsster van rechts kwam. De vrouw werd geschept en kwam in een sloot terecht, met het letsel als gevolg (foto). Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die bleek toch niet nodig.

’s Middags was op de Veenderweg in Ede een 58-jarige Edese fietsster gewond geraakt. De vrouw zou een plotselinge stuurbeweging naar links hebben gemaakt, alsof zij de macht over het stuur verloor. Op dat moment kwam net een 35-jarige Edese automobiliste aangereden. De twee konden elkaar niet meer ontwijken, waarna een botsing volgde. Na het ongeval kampte de fietsster met een hersenschudding. Zij werd voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.

HARSKAMP - De Winterfair op basisschool De Roedel werd donderdag druk bezocht. Bij aankomst op het gezellig verlichte schoolplein kwamen de heerlijke geuren van warme oliebollen, broodjes warme worst en heerlijke verse winterse snert de bezoekers al tegemoet. Ondanks dat het weer niet helemaal meezat en de kramen naar binnen waren verplaatst was de avond een groot succes.

Het werk van de leerlingen en ouders lag mooi uitgestald op diverse kramen en vond ook gretig aftrek bij de bezoekers. Ook de Kerstman had tijd vrijgemaakt om nog even met zijn arrenslee de gezellige Winterfair te bezoeken. Vele bezoekers hebben dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om met hem op de foto te gaan.

Tijdens de Winterfair hebben de leerlingen van De Roedel gezamenlijk diverse kerstliedjes gezongen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie