Winterlezingen Hoge Veluwe

9 januari 2013 om 00:00 Regio

OTTERLO - Het park De Hoge Veluwe houdt op twee zondagen en één woensdag winterlezingen in de Koperen Kop van 14.00 tot 15.00 uur. Reserveren voor de winterlezingen is nu mogelijk via www.hogeveluwe.nl.

Op zondag 13 januari is het woord aan restauratiearchitect Maarten Fritz van architectenbureau Fritz uit Bussum. Hij zal een lezing geven over de huidige restauratie van het Jachthuis Sint Hubertus en deze rijk illustreren met actuele lichtbeelden. De lezing begint met een inleiding over de restauratievisie op het Jachthuis, die gebaseerd is op een analyse van het opdrachtgeverschap van de familie Kröller-Müller. Het tweede deel van de lezing gaat over de actuele stand van de restauratie.

Op woensdag 23 januari vindt er een lezing over Anton Kröller plaats. Naar verluidt verbrandde Anton Kröller kort voor zijn dood in 1941 al zijn persoonlijke papieren. Het is één van de redenen waarom het tot op heden maar moeilijk lukte om een goed beeld te krijgen van het leven van deze grootondernemer, die grondlegger was van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en die zijn echtgenote de gelegenheid en middelen bood haar wereldberoemde kunstcollectie op te bouwen. Biograaf Ariëtte Dekker is nu halverwege haar onderzoek en zal tijdens deze lezing vertellen over haar werkwijze en de zoektocht naar bronnen, die bij nader inzien overdadig blijken.

Op zondag 10 februari is dr. Bas van Geel aan het woord over de oorzaken van klimaatverandering. Daarbij komt ook het versterkt broeikaseffect en de rol van de mens aan de orde.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie