‘Trucs bij Europese aanbesteding’

9 januari 2013 om 00:00 Voorpagina

Woorden van W.E. van den Brandt, voorzitter van het Edes Bedrijven Contact maandag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Hoekelum.

Ondernemers willen meer kans op opdrachten EDE - ,,Waarom grijpen we hier zo snel naar Europese aanbestedingen? Daar zijn toch trucs voor om die te omzeilen?’’

De gemeente Ede moet volgens hem snel transparanter worden bij het proces van het lokale aanbestedingsbeleid in de bouw. De voorzitter wees erop dat de EBC forse verschillen constateert in de aanpak bij aanbestedingen tussen bijvoorbeeld Gelderland en Overijssel en tussen gemeenten onderlings, zelfs in de Vallei. ,,De aannemers in onze regio hebben jarenlang een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Ede. De moeite waard voor het gemeentebestuur om voor te knokken’’, aldus Van den Brandt.

,,Ik zou het liever creativiteit noemen’’, reageert wethouder Roel Kremers op de vraag hoe lokale ondernemers in Ede opdrachten op hun bord kunnen krijgen. ,,Je kunt op zoek gaan naar de grenzen van de mogelijkheden. Zo kun aannemers het expliciet zoeken in de duurzaamheid en daarmee hoger scoren dan concurrenten. Het is niet vanzelfsprekend dat we met eigen aannemers in zee gaan, terwijl de deuren lokaal ook niet op slot gaan. Een ieder krijgt een kans. Wij zullen hen faciliteren waar het maar enigszins mogelijk is, maar ondernemers moeten zich onderscheiden op specifieke fronten.’’

De gemeente Ede moet extra op z’n hoede zijn wat betreft Europese aanbestedingen, omdat zij op de vingers werd getikt bij het project Het Nieuwe Landgoed, waar dit niet helemaal volgens de regels was gegaan.

u vervolg op pagina 5

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie