Incident Rietkampen

16 januari 2013 om 00:00 Voorpagina

Eens 32%

Oneens 68%

In totaal is er 200 keer gestemd.

Nieuwe stelling:

Er moeten meer bio-energiecentrales in de gemeente Ede komen.

Mee eens of oneens? Stem mee op www.edestad.nl.

EDE - De oogartsen van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede zijn ,,geschrokken” van het aantal vuurwerkslachtoffers dat oogletsel opliep tijdens de afgelopen jaarwisseling. In totaal raakten drie mensen uit de regio blind aan een oog. Oogarts Paul Zuure: ,,Zwaar oogletsel heeft geleid tot drie blinde ogen. Een onomkeerbaar feit. In heel Nederland zijn 23 ogen blind geworden. Dat betekent dat wij in Ede ver boven het gemiddelde van de in totaal 93 ziekenhuizen zitten.”

,,Het duurt nog een jaar voordat er weer vuurwerk wordt afgestoken, maar een vroege waarschuwing is niet overdreven: wees zeer voorzichtig bij het afsteken van zo weinig mogelijk vuurwerk en draag in elk geval een vuurwerkbril” aldus de oogarts.

EDE - Een nog onbekend persoon wilde vrijdag een jong meisje op het Statepad in de wijk Rietkampen in zijn of haar auto trekken. Het meisje (van wie de politie de leeftijd niet bekend wil maken) wist zich echter los te rukken en kwam overstuur een schoolgebouw aan de Spinozastate binnen.

Het incident had plaats tussen 13.00 en 14.00 uur. ,,Ze was op weg naar school en werd aangesproken vanuit een auto. Daarna werd ze vastgepakt en het is nog niet duidelijk wat de bedoeling was’’, verklaart politiewoordvoerder Wim Dirks. Politie-onderzoek in de omgeving leverde niets op. De gebeurtenis had plaats in exact de zelfde omgeving als waar vorig jaar april een meisje is verkracht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie