Spaaractie Snetselaar

23 januari 2013 om 00:00 Regio

BENNEKOM - Er gaat ‘een substantieel deel van de bomen’ verdwijnen in Bennekom. Dit onderwerp en de 30 kilometerzone in het zuiden van het dorp staan op de agenda van de openbare dorpsraadvergadering die woensdagavond 30 januari wordt gehouden in De Brink aan de Brinkstraat. Het bestuur blikt bovendien terug op 2012 en kijkt vooruit in 2013. Aan de orde komen verder: het scheiden van regen- en afvalwater; aanpakken/aanpassen van de bestrating; de firma Reggefiber over de mogelijke komst van een glasvezelkabelnet; de werkzaamheden van Sociaal Cultureel (Buurt) Centrum ‘t Laag; een snelfietsroute en (mogelijke) marktverplaatsing.

EDERVEEN - In de Calvijnschool aan de De Zicht in Ederveen vindt maandag 21 januari een politieke bijeenkomst plaats. R. Bisschop, kamerlid voor de SGP, houdt een lezing over het onderwerp ‘De actuele (landelijke) politieke situatie’. Iedereen die belangstelling heeft is welkom vanaf 20.30 uur.

BENNEKOM - Kinderen zijn nieuwsgierig en gek op weetjes. Ook vinden ze het doorgaans cool om hun ouders te slim af te zijn door dingen te weten die zij niet weten. C1000 haakt hier op in met de spaaractie ‘1000 dingen die je nog niet weet en je ouders ook niet’. Klanten ontvangen vanaf 18 januari bij elke 10 euro een gratis ‘1000 dingen die je nog niet weet’-boekje. Spaaractie ‘1.000 dingen die je nog niet weet en je ouders ook niet’

Bestaan er linkshandige hockeysticks? Hoe word ik beroemd? En hoe moet een astronaut naar de toilet? Vanaf 18 januari kunnen kinderen bij C1000 Snetselaar in Bennekom 45 boekjes van pocketformaat sparen, vol unieke feiten en onderwerpen die je niet op school leert. Van muziek, vreemde planten en rare uitvindingen, tot dromen, ruimtevaart, geheimtaal en hockey. Wanneer de collectie compleet is, zijn er maar liefst 1000 weetjes gespaard.

Naast de boekjes is er een bijzonder ‘Je weet nu’ online- spel ontwikkeld waarbij de kinderen hun ouders kunnen uitdagen door de kennis uit de boekjes. De game ‘Je weet nu’ is speciaal ontwikkeld voor de iPad/Android tablets (en online beschikbaar).

‘De spaaractie is een enorm succes. Kinderen reageren enthousiast en doen erg hun best de verzameling boekjes compleet te maken. Ook van ouders ontvangen we ontzettend leuke reacties over de spaaractie, mede ook omdat kinderen ervan kunnen leren’.

C1000-ondernemer Henry Snetselaar: ‘Kinderen kunnen hun 1000 weetjes compleet maken door naar de ruilmiddag te komen op 20 februari bij C1000 Snetselaar om 14.00 uur tot 16.00 uur. Is de collectie compleet? Dan zijn er maar liefst 1000 weetjes gespaard! Want het totaal van alle weetjes in de boekjes telt op tot maar liefst: 1000 dingen die je nog niet weet en je ouders ook niet’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie