Expositie Van Kralingen

23 januari 2013 om 00:00 Cultuur

Het eindproduct is een wetenschappelijk, degelijk geschreven en vormgegeven overzichtswerk. Het boek is full colour gedrukt, rijk geïllustreerd met harde kaft en telt 369 pagina’s (en losse kaartbijlagen). De inhoud biedt een volledig nieuw inzicht in de bewoningsgeschiedenis van Ede en de zuidwestelijke Veluwe, op de rand van het Romeinse wereldrijk, in de periode 500 voor Chr. tot 500 na Chr.

In het boek zijn ook de resultaten van recent archeologisch onderzoek in Ede opgenomen, voor zover het onderzoek naar resten uit de genoemde periode betreft. Een voorbeeld is het in 2011 in Ede-Zuid (Uitvindersbuurt) opgegraven Germaanse grafveld.

De avond begint om 20.00 uur. Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Ede en Hazenberg Archeologie uit Arnhem. De toegang is daarom vrij.

Vanwege de verwachte belangstelling wordt is het raadzaam te reserveren. Dat kan door te bellen naar 0318-615213, te mailen naar info@webvantroje.nl of via Twitter: @trojetweet.

EDE - In Cultura bibliotheek, filialen Stadspoort en Lunteren, is een foto-expositie te zien van fotograaf Gerrit van Kralingen uit Bennekom.

Van Kralingen heeft in 2010 een rondreis door India en Nepal gemaakt. Omdat India zo groot is, heeft hij hiervan alleen het Noorden bezocht. India met 1.2 miljard inwoners is de grootste democratie van de wereld.

Deze landen zijn erg fotogeniek, de verschillen zijn erg groot tussen arm en rijk en tussen de verschillende godsdiensten met hun eigen rituelen. De fotoserie is tot en met 16 maart te bezichtigen.

De openingstijden van de expositie zijn: maandag en vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en woensdag van 14.00 tot 17.30 uur.

Meer informatie is te vinden op de website www.cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie