‘Sneeuwruimen in Ede’

30 januari 2013 om 00:00 Algemeen

Bijna een jaar geleden begon Stichting Joël LEEF! met acties om geld in te zamelen. Dit geld was bestemd voor de zieke Joël, die voor een behandeling tegen kanker naar Amerika moest. Inmiddels zit de behandeling van Joël erop en aanstaande zaterdag hopen Joël en zijn familie terug te keren in Ede.

De afgelopen periode in Amerika bestond uit een reeks heftige kuren en vlak voor vertrek krijgt Joël de laatste scans, die moeten uitwijzen of Joël op dit moment ‘schoon’ is. Het gaat op dit moment goed met Joël, maar de komende periode is nog wel spannend.

Als Stichting Joël LEEF! zijn we erg blij dat we ons doel hebben kunnen realiseren en de reis naar Amerika mogelijk konden maken. Op deze manier willen we ook iedereen die zich heeft ingezet voor Joël hartelijk bedanken.

Het zou ook erg leuk zijn als mensen uit Ede en omgeving Joël en zijn gezin welkom thuis heten. Dat kan door hem een kaartje te sturen. Woonstede heeft hiervoor een postbus ter beschikking gesteld.

Kaartjes kunnen gestuurd worden naar:

Joël LEEF!

p/a Woonstede

Postbus 91

6710 BD Ede

In de Edese bladen stond vermeld dat het sneeuwruimen inde afgelopen sneeuwperiode beter was dan in voorgaande jaren. Zeker is er vooruitgang te constateren.

Dat neemt echter niet weg dat een aantal aandachtspunten steeds buiten de boot valt, of beter gezegd, buiten de sneeuwschuiver.

De spoorwegovergang van Nieuwe Stationsstraat naar Telefoonweg bij het station Ede Centrum, blijft voor zowel fietsers als voetgangers een vergeten stuk. Dat geldt ook voor het door zowel jong als oud veel gebruikte fietsdoorsteekje juist noordelijk van de spoorwegovergang Kerkweg, namelijk tussen Kerkweg en Prins Bernhardlaan.

Scholieren van en naar het Marnix kunnen gebruik maken van het sneeuwvrij gemaakte Spoorpad, maar moeten wel door de Willem Lodewijklaan en de Ernst Casimirlaan ploegen. De volgens het gemeentelijke actieprogramma ,,Voorrang voor de fiets’’ tot het fietsnetwerk behorende routes langs de Langekampweg en Dr. Hartogsweg zijn niet, of pas heel laat sneeuwvrij gemaakt.

Deze twee routes worden veel gebruikt en zouden net zo goed onderhouden moeten worden als bijvoorbeeld het geval is met de minder gebruikte fietspaden langs de N?224 van en naar Arnhem, die er altijd pico bello bij liggen.

De fietssuggestiestroken en verhoogde fietsstroken zijn er slechter van afgekomen dan de vrijliggende fietspaden. Mogelijk zijn de laatstgenoemde gemakkelijker schoon te houden dan de smalle, vaak verhoogde, rode stroken. Maar er moet toch een oplossing te vinden zijn om ook op deze fietsvoorzieningen, die vaak langs druk bereden routes liggen, de sneeuw zo snel mogelijk opzij te vegen.

Wij willen ons als Fietsersbond niet vervelend opstellen. Verbetering is er zeker. Maar er zijn nog steeds ‘achtergebleven gebieden’.

Leo Langeveld,

Fietsersbond afdeling Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie