'Longpunt Ede' in ziekenhuis

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Als longpatiënt heb je veel aan de adviezen van je arts of de begeleiding door een verpleegkundige. Maar wat je van andere patiënten hoort, is ook heel waardevol. Je leert van andermans ervaringen. Dat kan voortaan bij Longpunt Ede, de ontmoetingsplek die het Longfonds samen met Ziekenhuis Gelderse Vallei organiseert voor longpatiënten en zijn omgeving.

Iedere laatste dinsdag van de maand is er een bijeenkomst. Hoe goed je als patiënt om kunt gaan met je longziekte, hoe beter. Maar hoe doe je dat? Mensen met een chronische longziekte, hun familie en zorgverleners, zijn voortaan eens in de maand van harte welkom om informatie te krijgen én hun ervaringen te delen. Wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met je ziekte, dan een patiënt? En wie kan beter vertellen hoe je jouw medicijnen op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige of de praktijkondersteuner?

Elke maand vindt er een ontmoetingsbijeenkomst plaats in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners zoals longartsen, diëtisten of fysiotherapeuten, maar ook psychologen of maatschappelijk werkers is Longpunt dé plek waar zij patiënten in een groep ontmoeten en interactief kunnen informeren.

Longpunt Ede start op dinsdag 29 januari met een feestelijke opening om 14.00 uur in het auditorium van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Er wordt een feestelijke toost uitgebracht op de start van het Longpunt in Ede. De eerste bijeenkomst heeft als thema: 'Een longziekte, wat nu?' Longarts Jeroen Verheul geeft een presentatie en gaat daarna in gesprek met de deelnemers en beantwoordt vragen.

Het Longpunt Ede is een samenwerking tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei en het Longfonds. Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt Ede. Bij voorkeur aanmelden via e-mail: longpuntede@longfonds.nl of bel 06 516 174 21. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie