Vitaliteitsdag in ziekenhuis

30 januari 2013 om 00:00 Algemeen

Ziekenhuis Gelderse Vallei is voedingsziekenhuis. Tussen voeding en gezondheid bestaat een groot verband. Goede voeding heeft invloed op een beter herstel. Het ziekenhuis wil z’n kennis en deskundigheid beschikbaar stellen aan een groot publiek. Daarom geeft een diëtist voorlichting over voeding en over een gezond gewicht op de Vitaliteitsdag. Bezoekers kunnen ook eiwitrijke hapjes proeven.

EDE - In de centrale hal van Ziekenhuis Gelderse Vallei is donderdag 31 januari bij de infotheek een ‘Vitaliteitsdag’. Tussen 10.30 en 12.30 uur geven zorgverleners informatie over gezond eten en bewegen. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen hun bloeddruk laten meten en onderzoeken of zij voldoende bewegen.

Tijdens de Vitaliteitsdag is er ook een fysiotherapeut aanwezig om samen met belangstellenden te kijken naar de handknijpkracht. Deze geeft een indruk van de totale hoeveelheid spiermassa in het lichaam. Afname van de handknijpkracht kan een teken zijn van spierafbraak in het lichaam. Ook kunnen mensen onderzoeken of ze dagelijks voldoende bewegen.

Met de infotheek in de centrale hal draagt het ziekenhuis bij aan meer kennis over voeding, gezondheid en ziekte.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie