Schoenenreus blijft

30 januari 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - Dat de gezinswijk Kernhem ook in 2013 populair blijft, bleek afgelopen zaterdag wel tijdens de inloopmiddag op de toekomstige bouwplaats van de Parels van Kernhem. Tijdens deze twee uur durende informatiebijeenkomst hebben zich in de tent van Roosdom Tijhuis een kleine twintig nieuwe geïnteresseerde stellen en gezinnen gemeld.

,,Als mensen zelfs helemaal uit Heerhugowaard komen en geen enkel risico willen nemen dat straks hun droomhuis weg is, kun je alleen maar spreken over een succesvolle middag’’, aldus planontwikkelaar Richard Dijksma. Zaterdag zijn al meerdere woningen onder optie genomen.

,,Het was continue het komen en gaan van mensen en ook op de bouwlocatie liepen steeds tientallen geïnteresseerden om te zien waar straks hun droomhuis komt te staan. Waar je bij andere projecten en in de bestaande bouw de vraag ziet afnemen, neemt de interesse in de Parels van Kernhem alleen maar toe. Niet alleen starters weten ons te vinden, maar ook huiseigenaren ontdekken steeds vaker de voordelen van ons project. Mensen die eerst de stap niet durfde te zetten, bieden wij met de inruilmogelijkheid de kans om toch te verhuizen naar hun droomhuis. Niet voor iedereen is dit de oplossing, maar je biedt hierdoor wel kansen waar mensen serieus over nadenken.”

Ook eind 2012 was de interesse in het project al groot. Amper één week na start verkoop werden de eerste contracten al getekend en binnen andere halve maand gaf Roosdom Tijhuis bouwzekerheid op bijna alle woningen. ,,Een unicum in deze tijd.”

Roosdom Tijhuis realiseert in 2013 naar verwachting 130 van de 150 te bouwen woningen in de gezinswijk Kernhem. ,,Met de zekerheid over de bouw van nu al circa 110 woningen durf je na de toekomst te kijken. En dat doen we ook zeker! Kernhem is een echte gezinswijk en biedt een fijne woon- en leefomgeving voor jonge gezinnen en starters die gewoon betaalbaar willen wonen.”

Eind 2013 verwacht Roosdom Tijhuis met een nieuw woningtype in verkoop te gaan binnen de Parels van Kernhem. ,,Waar je vaak ziet dat starterswoningen wordt versobert, gaan wij dit in scherf 24 compleet anders doen. Hoe kunnen we nog niet zeggen, want de wensen van de starter in Ede spelen daarin een grote rol. Geen saaie starterswoningen die eigenlijk qua stijl en architectuur niet passen bij het moderne leven van een starter, maar een scherp geprijsde woning met uitstraling. Een woning die straks als een jas past voor de starter in Ede.”

Geïnteresseerden kunnen zich nu al melden bij Bolthof van den Top of Verhage van Grootheest. Bij voldoende interesse wordt een gezamenlijke brainstormsessie gehouden die mee wordt genomen in de ontwikkeling van het plan. ,,Samen bouwen aan de toekomst van Kernhem, noemen wij dit.”

EDE - Het filiaal van Schoenenreus aan de Grotestraat in Ede blijft hier gevestigd. Dit terwijl deze week bekend werd dat de firma landelijk in grote financiële problemen terecht is gekomen. Er wordt echter een doorstart gemaakt. Ook in Wageningen en Barneveld blijft Schoenenreus gevestigd.

,,Ja, ik ben heel erg blij’’, zegt Jeanet Jongman, medewerkster van het filiaal in Ede, waar zes man personeel parttime en fulltime in dienst is. ,,We wisten wel dat het niet zo goed ging, maar dat het er zó slecht voor stond, kwam als een verrassing.’’

Veel klanten vragen of Schoenenreus in de Grotestraat blijft bestaan. Jongman weet dat de Schoenenreus in Ede wél goed draait. ,,We zijn heel klantvriendelijk en hebben een goede service. We proberen altijd met klanten naar een oplossing te zoeken. En ja, onze winkel ligt bijzonder centraal in Ede, op een goede plek.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie