Onderzoek naar ‘logeeropvang’

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Er komt een regionaal onderzoek naar de mogelijkheid voor een logeeropvang waar mensen die afhankelijk zijn van een mantelzorger voor een kort verblijf kunnen logeren. Inmiddels ligt er een aanvraag voor het 110.000 euro kostende project bij de provincie Gelderland.

Dat bevestigt woordvoerder Wilma van Wensem van de gemeente Ede. Het gaat om een gezamenlijke logeeropvang van de acht gemeenten die behoren tot Food Valley.

Kort verblijf

Het is de bedoeling dat wanneer de mantelzorger eens een dagje vrij wil hebben kan degene die daar van afhankelijk is voor een kortdurend verblijf in de opvang uit logeren gaan. ,,Het is niet zo dat het besluit tot een opvang al is genomen”, zegt Van Wensem.

,,Eerst moeten we de behoefte naar een opvang inventariseren. Dat gebeurt door een extern bureau dat daarvoor samenwerkt met alle Food Valley-gemeentes. Mocht de behoefte groot genoeg zijn, dan zijn er verschillende opties mogelijk. Of er komt één opvang, of de logeeropvanglocaties worden over de verschillende gemeentes verspreid. We verwachten de resultaten van het onderzoek in september.”

Kosten

De kosten voor een eventuele opvang bedragen 110.000 euro. Er wordt een projectaanvraag gedaan bij de provincie Gelderland, die 60.000 euro meebetaalt. De overige 50.000 euro komt voor rekening van de acht gemeenten, waaronder Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie