Babyconcert

30 januari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Peuters, kleuters en hun ouders kunnen zaterdag 9 februari hun hart ophalen met de voorstelling ‘Wie heeft Monkie gezien?’, naar het gelijknamige prentenboek van Dieter Schubert.

Monkie is een knuffelaap, maar niet zo maar één.Monkie is een knuffel waar je alles mee deelt en doet. Een lievelingsknuffel, een knuffel om van te houden. En als de aap op een dag zoek raakt, is het verdriet dan ook erg groot. Hij is nergens meer te vinden. Wat niemand weet, is dat Monkie in het bos ligt onder een dikke boom. Al snel wordt Monkie dikke vrienden met alle dieren uit het bos. Hij woont een tijdje bij de altijd feest vierende muizen, hij speelt met de lieve kleine prikegeltjes en vliegt hoog in de lucht met de ekster op zoek naar alles wat glimt. Maar Monkie mist zijn grote vriend en zijn grote vriend mist hem. Zullen zij elkaar ooit weer vinden? Een tijdloos spannend avontuur, met veel herkenbare emoties voor peuters en kleuters.

De actrice Niekie van den Berg vertelt en speelt op een eigenzinnige manier deze beeldende en humoristische voorstelling.

Zij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, faculteit Theater en is sinds1995 werkzaam als theatermaker, theaterdocent en trainer communicatie. Ze heeft veel ervaring in het acteren en regisseren van jeugdtheater.

Als theatermaker wil zij voorstellingen maken die toegankelijk zijn, die iedereen kan begrijpen. De poppen, kostuums en muziek maken de voorstelling tot een mooi geheel met humor en ontroering. Zowel peuters als volwassenen zullen genieten van deze voorstelling. De voorstelling wordt zaterdag 9 februari twee keer gespeeld: de eerste voorstelling is ‘s ochtends om 11.00 uur, de tweede voorstelling is ‘s middags om 15.00 uur. Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren bij de receptie van Cultura of via de website www.cultura-ede.nl

De voorstelling is tevens de afsluiting van de Kunstmix. Op vier zaterdagochtenden volgden peuters en kleuters achtereenvolgens een dansles, een theaterles, een muziekles en een beeldende les met Monkie als inspiratiebron. Tijdens deze workshops konden ouders zich oriënteren waar hun peuter of kleuter het meeste plezier aan beleefde. De voorstelling ‘Wie heeft Monkie’ gezien is tevens de afsluiting van het project, waar ouders en peuters samen kunnen nagenieten van Monkie.

Op 24 maart wordt er voor de allerkleinsten van 4 tot 15 maanden ook een muzikale voorstelling aangeboden: MatildeCastro en het Combattimento Consort Amsterdam geven een babyconcert, waarbij de baby’s samen met hun ouders/verzorgers kunnen genieten van een spel met muziek, licht en geluid.

Foto:

Actrice Niekie van den Berg verzorgt de voorstelling.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie