Nederlands Dans Theater danst

30 januari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Live vanuit het Lucent Theater in Den Haag vindt donderdag 7 februari de derde voorstelling plaats van een reeks moderne dansvoorstellingen van het Nederlands Dans Theater (NDT).

An Evening With Chrystal Pite is de avondvullende wereldpremière van choreografe en danseres Chrystal Pite. Pite is als ‘associate dance artist’ verbonden aan Canada’s National Arts Centre en sinds seizoen 2008-2009 als ‘associate choreographer’ aan het Nederlands Dans Theater.

Choreograaf en danseres Crystal Pite (1970) woont en werkt in Vancouver, Canada. Ze staat bekend om haar vloeiende, organische en poëtische stijl en weet met haar verrassende aanpak een breed publiek aan te spreken. Ze is gefascineerd door de thema’s liefde, conflict, verlies en de manier waarop het lichaam dit kan vertalen. Het leven is, volgens Pite, een episch verhaal. Zij laat de toeschouwer graag een persoonlijk verhaal zien in haar balletten. Dit geheel nieuwe avondvullende ballet staat in het teken van Pite’s danstaal. Pite heeft werken gemaakt voor onder meer Nederlands Dans Theater I (Pilot X in 2005, The Second Person in 2007 en Frontier in 2008). In 2008 werd zij onderscheiden met de Governor General’s Mentorship Award en in 2011 met de Jacob´s Pillow Dance Award. Van 1988 tot 2001 was Crystal Pite verbonden aan Ballet British Columbia in Vancouver en Ballett Frankfurt. In 2001 richtte Pite haar eigen gezelschap op:? Kidd Pivot. Hier creërt zij werk, waarin zij zelf ook danst. Kidd Pivot ontving de Alcan Performing Arts Award 2006.

De voorstelling is op donderdag 7 februari en start om 20.00 uur. Entree bedraagt 15,00 euro, CJP-pashouders en studenten betalen 12,50 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie