Sloop oude LTS

30 januari 2013 om 00:00 Voorpagina

Eens 52%

Oneens 48%

In totaal is er 173 keer gestemd.

Nieuwe stelling:

Leuk zo’n World Food Center, maar mijn belastingcenten mogen er niet heen.

Mee eens of oneens? Stem mee op www.edestad.nl.

EDE - Er liggen ontelbare voetstappen van vele duizenden leerlingen, maar dit jaar wordt het schoolgebouw aan de Amsterdamseweg gesloopt. Begonnen met leerlingen van de LTS, was het gebouw de laatste jaren in gebruik door Het Streek (vmbo). Renovatie en een nieuwe bestemming voor diverse organisaties als Welstede blijkt een té dure optie.

De toekomst van de 1300 vierkante meter is volgens wethouder Evert van Milligen volledig ongewis.

In september vorig jaar verhuisden de leerlingen van Het Streek naar het nieuwe gebouw aan de Zandlaan. Tegenwoordig is het gebouw bewoond door mensen van de anti-kraakbeweging en worden de twee gymzalen gebruikt door leerlingen van De Radar (zmok), de school aan de overkant van de Amsterdamseweg.

Het gebouw zou als tijdelijke locatie dienen voor leerlingen van de Cavaljéschool, maar die moeten hun heil nu elders zoeken. ,,We kijken naar plekken in Ede-west en misschien is de voormalige Wiekslag naast de Goede Herderkerk een goed alternatief’’, licht Ted Benschop van de gemeente toe.

De gemeente, eigenaar van het pand, zocht samen met maatschappelijke organisaties, omwonenden en ontwikkelaars naar een nieuwe invulling van het gebouw.

,,Dan zou het een multifunctioneel gebouw worden met organisaties als Welstede, de Lokale Omroep Ede, Sportservice, Centrum voor Jeugd en Gezin, want die zijn op zoek naar nieuwe huisvesting. Dat zou ook samenwerking bevorderen. Die droom was er wel.’’

De conclusie was echter dat renovatie van het pand veel te duur zou zijn en dat er reeds vele kantoorruimtes leeg staan en dus beschikbaar zijn. Dit zou een veel te groot financieel risico met zich meebrengen.

Gezien de huidige ontwikkelingen op de kantorenmarkt en de vele woningbouwlocaties die de gemeente op dit moment in ontwikkeling heeft, zal het terrein vooralsnog niet in gebruik worden genomen. Op termijn wordt bekeken welke ontwikkelingsmogelijkheden er zijn.

Ook de hoogspanningsleidingen en de slechte ontsluitingsmogelijkheden maken dit niet eenvoudiger. Aan de noordzijde is immers de N224 gelegen en de huidige twee toegangen zijn zeer smal.

De gemeente zoekt voor de organisaties nu huisvesting in de eigen gebouwen, zoals De Doelen. ,,Dat geeft weer reuring in het hart van de stad’’, licht Van Milligen toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie