‘Vrolijk blijspel’ in zaal Floor

6 februari 2013 om 00:00 Cultuur

LUNTEREN - Zaal Floor in Lunteren is zaterdag 9 februari het decor van een avondvullende voorstelling van Toneelgroep Podium Barneveld.

Vorig stond Podium voor het eerst succesvol op de planken in Lunteren. Dit jaar speelt Podium het blijspel ‘Wegens omstandigheden geopend’ van de Texelse toneelschrijver Aris Bremer.

Het toneelstuk speelt zich af in het dorpje Krimpen aan de Kronkel. Het dorp is niet makkelijk te vinden en de Kronkel is een zijrivier van een zijrivier. Toch leggen de drie vriendinnen Ellen, Meta en Lidi er aan op hun jaarlijkse kanotocht om te schuilen voor een onweersbui. Herberg De Kromme Kronkel heeft, net als het dorp, veel betere tijden gekend. Na de Grote Knal, die de enige fabriek van het dorp in puin legde, kwam de grote krimp.

Krijn en Stien Kromme, broer en zus, waard en waardin van de herberg, hebben moeite de touwtjes aan elkaar te knopen. Stien werkt daarom halve dagen op een boerderij, terwijl Krijn wacht op klanten en oude moppen verzamelt. De warrige Bram Boterblom is de enige stamgast, dit vanwege de Klare Kronkel, de specialiteit van het huis, en zijn latente verliefdheid op Stien.

De komst van de drie vriendinnen gooit het leven van de Krimpenaars behoorlijk overhoop. Want het bezoek blijkt niet van korte duur te zijn als ze elk een kamer boeken.

Toneelgroep Podium Barneveld speelt ‘Wegens omstandigheden geopend’ zaterdag 9 februari in Zaal Floor, aanvang 20.00 uur. Kaarten à 10 euro kunnen gereserveerd worden via www.toneelgroep-podium.nl of via tel: 0342-435714.

Kaarten zijn ook aan de kassa te verkrijgen. Donateurs krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie