Voorpremière Disneyfilm Chimpanzee

6 februari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - In Cinemec Ede gaat zaterdag 9 februari de unieke Disney-documentaire Chimpanzee van de makers van Earth in voorpremière in CineMec. De film wordt toegelicht door apendeskundige Patrick van Veen en achteraf is er een drankje.

De voice-over is ingesproken door Carice van Houten en de film is geschikt voor alle leeftijden. De film wordt toegelicht door apendeskundige Patrick van Veen, die verbonden is aan Apemanagement en over de hele wereld lezingen verzorgt over mensapen. Ook worden er unieke beelden vertoond van de ‘making of’ van de film.

In Chimpanzee maken we kennis met de kleine Oscar, een speelse en nieuwsgierige chimpansee. Hij leeft samen met zijn vrienden in de bossen van Afrika die één grote speeltuin voor hen zijn. Zij spelen liever dan dat ze samen met hun ouders een middagdutje doen. Maar als Oscars familie wordt bedreigd door een concurrerende groep chimpansees wordt hij aan zijn lot over gelaten door zijn moeder, totdat een verrassende bondgenoot verschijnt en zijn leven voorgoed doet veranderen.

Patrick van Veen is zelfstandig bioloog en apendeskundige.

Hij is bestuurslid van het Jane Goodall Instituut Nederland dat zich internationaal inzet voor bescherming en welzijn van chimpansees en hun natuurlijke leefgebieden.

Op vertoon van een Burgers Zoo-abonnement betalen bezoekers slechts 5 euro per kaartje voor de première (deze actie geldt niet voor online tickets). Andersom ontvangt men met het premièrekaartje (of e-ticket) 5 euro korting bij het afsluiten van een jaarabonnement bij Burgers Zoo. Dit kan tot 10 maart 2013.

De voorstelling is zaterdag 9 februari te zien om 18.30 uur. Zondag 10 februari (film zonder spreker) is er een voorstelling om 16.00 uur. Entree bedraagt 6,50 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie