Wegen blijven open na faillissement wegenmaker

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Vies, lastig.'' Zo reageert een bewoner aan de Sysseltselaan. De straat ligt al weken open vanwege riolerings- en wegwerkzaamheden. Hier komt voorlopig nog geen verandering in, want het bedrijf dat hier aan de weg timmerde, Haverlag Grond- en Straatwerk uit Nijkerkerveen, is sinds 24 januari failliet verklaard.

De Edenaren die aan deze straat en de Burgemeester Creutzlaan wonen, ontvingen 25 januari een brief van de gemeente. Hierin staat dat de rechtbank het faillissement heeft uitgesproken en dat er een curator is aangewezen als aanspreekpunt. Er zullen afspraken gemaakt worden hoe de werkzaamheden zo spoedig mogelijk worden hervat. Vooralsnog liggen de wegen nog open, hoewel de rioleringswerkzaamheden, die eind november al begonnen, afgerond lijken. Intussen is er wel puin gestort, maar het asfalt moet hier nog overheen komen. In de brief van de gemeente staat dat het streven is om de overlast te minimaliseren.

,,Er staat her en der een stuk beton op de stoep'', zegt Henk Heijmen. ,,Hier en daar heb ik het wat opgeruimd, waar nog wat rommel lag, zodat de postbode en de krantenman niet struikelen. Maar dit kan misschien nog wel een paar maanden duren. We gaven die werknemers weleens koffie en dan waren ze ons wel terwille. Zo kwam er zand voor mijn inrit met een paar platen erover. Op die manier kan ik met de auto gemakkelijk mijn oprit op. Ook bij de buren, waar iemand in een invalidenstoel zit, werd aan die vraag beantwoord met oprijplaten. Hopelijk doen ze dat bij alle bewoners die aan de straten wonen. Het was iemand al opgevallen dat er ineens niks meer gebeurde. Je hoorde geen machines meer en zag niemand meer. 'Heeft de gemeente geen geld meer?' vroeg iemand zich al af. Nu is duidelijk hoe dat komt.''

Het is Heijmen ook opgevallen dat het trottoir iets breder is geworden, waardoor de straat zelf iets smaller is geworden. ,,Ik vraag me af of twee vrachtwagens elkaar nu wel kunnen passeren...'' Tegelijk is de overlast nu iets minder geworden, omdat het water gezakt is, na de sneeuwval en de vorstperiode. ,,Nu het steenpuin erop ligt, kan er wel verkeer over. Je ziet alweer ouders met kinderen op de fiets door de straat rijden, zo goed en zo kwaad als dat gaat. We vragen ons natuurlijk wel af hoe lang dit nog gaat duren. Maar we liggen er niet wakker van hoor.''

,,Als mensen last hebben, dan kunnen ze zeker contact met ons opnemen. Maar het wachten is vooral op de te maken afspraken door de curator'', reageert Wilma van Wensem, woordvoerder van de gemeente.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie