Special Experience Day Pabo

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Christelijke Hogeschool Ede (CHE) houdt woensdag 13 februari een Special Experience Day voor de Pabo. Scholieren (havo, vwo en mbo) kunnen deze dag kennis maken met de hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs door verschillende proeflessen te volgen. De Special Experience Day duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur en vindt plaats op de CHE.

Juf of meester zijn is een uitdagend en veelzijdig beroep. Dat kunnen scholieren deze dag beleven door de proeflessen en de ervaringen van studenten. De proeflessen zijn Kind & speciale zorg, Kind & ontdekkingen, Kind & rekenen, Kind & Engels, Kind & verbeelding en Kind & leidinggeven. Door deze dag krijgen scholieren een realistisch beeld van de opleiding Leraar Basisonderwijs. En dat is belangrijk voor een goede studiekeuze die bij je past.

Annelieke:,,Ik kwam voor het eerst op de CHE op een Experience Day. De sfeer, studenten en docenten; alles zorgde ervoor dat ik mij meteen op mijn gemak voelde. Ik had hoge verwachtingen van de Pabo, maar het heeft zelfs die verwachting overtroffen. Ik vind de opleiding heel erg leuk; er komt zo ontzettend veel kijken bij het beroep van leerkracht.''

,,De Pabo en de CHE staan voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs en betrokkenheid bij de studenten. Bovendien geven ze studenten een basis om hun geloof vorm en inhoud te geven als leraar. De Academie Educatie beschikt over een goed verankerd netwerk van basisscholen die een goede stageplek in de regio kunnen aanbieden. Er zijn goede juffen en meesters nodig, want over enkele jaren wordt er een tekort aan leerkrachten verwacht in het basisonderwijs'', aldus Margreet van der Hauw.

Meer informatie en aanmelden via de website www.che.nl/pabo.

Naast deze speciale Experience Day van de Pabo bieden ook de andere negen hbo-opleidingen een Experience Day om de praktijk te ervaren en de sfeer te proeven. Kijk voor deze programma's op www.che.nl/experienceday.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie